Brus Springstin od avgusta na svetskoj turneji

Brus Springstin (Bruce Springsteen) i bend „I Street“ narednog meseca kreću na svetsku turneju, a prvi koncert zakazan je za 7. avgust u Ist Rederfordu, u američkoj državi Nju Džersi, saopštio je muzičarev predstavnik za štampu.

Prva Springstinova turneja posle dve godine počeće nedelju dana nakon pojave njegovog novog albuma „The Rising“, koji će se naći u prodavnicama 30 jula. To je, posle 18 godina, prvi studijski album koji je muzičar snimio sa kompletnim bendom „I Street“.

Springstin će nastupiti u 39 američkih gradova, nakon čega će, do kraja godine, održati sedam koncerata u Evropi.

Naredne godine nastupaće u Australiji, zatim ponovo u Evropi, nakon čega će se vratiti u SAD, gde će, tokom leta, svirati u velikim gradovima.

U aprilu 1999. godine grupa „I Street“, saksofonista Klarens Klemons (Clarence Clemons), gitarista Stiv van Zant (Steve Zandt) i bubnjar Maks Vajnbeg (Max Weinberg), ponovo su se okupili i krenuli na turneju koja je naredne godine okončana u njujorškom Medison Skver Gardenu (Madison Square Garden).

Snimak tog koncerta zabeležen je na kompakt disku i u DVD formatu.

Predstojeća turneja mogla bi biti jedan od centralnih događaja leta, jeseni i zime, kaže urednik muzičkog magazina „Polstar“ (Pollstar) Geri Bonđovani (Gary Bongiovanni).

Springstin je 2000. godine bio na sedmom mestu po zaradi od domaćih turneja. Prethodne godine bio je na drugom mestu, iza „Roling Stonsa“ (Rollings Stones). Cena ulaznica za koncerte „Stonsa“ bila je u proseku 110 dolara, a za Springstonove nastupe 60 dolara, kaže Bonđovani.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.