Budite „kul“

Šta, zapravo, znači „biti kul“? Da li to znači imati uvek najtrendi garderobu, znati za sva moguća i nemoguća dešavanja, večito sakupljati sve „kulerske“ fraze za osvajanje? Na to pitanje mnogi ne znaju odgovor – a opet, nekako bi svi da budu „kul“ jer, najkraće rečeno, „kul“ je biti „kul“. Da vam razrešimo dilemu: biti „kul“ znači biti ležeran i opušten – najveći deo vremena.

Samo, kako to postići? Ne sviđa vam se vaša frizura, garderoba vam je kao iz doba dinosaura, dešavaju se svađe sa dečkom ili devojkom, ili se kidate što nemate dečka ili devojku, tu su i sukobi sa roditeljima i nastavnicima, nemoguće mnogo školskog gradiva, razne nevolje u društvu… Kako ostati smiren i opušten? Toliko njih ima neku svoju ideju na šta bi vaš život trebalo da liči, morate da se borite da bude po vašem – ipak se radi o vašem životu – i kako tu ostati smiren?

Tako što ćete pažljivo analizirati svaku situaciju. Jeste, svi hoće da bude po njihovom, a vi svakako ne treba da dopustite da vam drugi naređuju šta ćete da radite i da vode vaš život umesto vas – ali nije loše da svakog puta dobro razmislite da li je nešto vredno borbe. Recimo, zašto se svađati sa roditeljima koji neće da vas puste na neku žurku ako vam se na tu žurku baš i ne ide nešto posebno (zapravo, više bi vam prijalo da se zavučete u svoju sobu i gledate reprizu svoje omiljene serije)?

Ako se radi o nečemu do čega vam nije zaista stalo (zaboravite na princip da mora da bude po vašem, nego se usredsredite na ono što zaista želite), ili bi cena koju biste platili da to dobijete bila previsoka (recimo, možete ubediti društvo da izađu baš tamo gde vi želite, samo će onda kompletna ekipa cele večeri biti neraspoložena jer se nikom drugom tamo ne ide), možete komotno i da „iskulirate“ i popustite. Ukoliko cela stvar nije vredna vašeg nerviranja i uzbuđivanja, mnogo je bolje postaviti se iznad svega i popustiti – sa osmehom na licu.

Na taj način svima pokazujete šta znači biti opušten i jak – šta znači biti „kul“. Što je još bolje, jednom kad počnete da se ponašate ovako, otkrićete da ima zaista malo stvari oko kojih vredi „dizati frku“ i da je „biti kul“ zapravo veoma, veoma lako.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.