Čas šminkanja šesti – i dalje oči

Valjalo bi da se pozabavimo senkama za oči još malo. Šminkeri tvrde da one dodaju novu boju dužici našeg oka. To je dovoljan razlog da se još malo zadržimo na ovom artiklu.

Sigurno je da svaka od nas ima neku ideju koje joj boje senke odgovaraju. Zelenooke će se držati zelenih nijansi, a plavooke opet boja neba. Mnoge usklađuju nijanse senke sa celokupnim tonom lica, od tena do kose. Uvek je dobro obratiti pažnju i na usklađivanje boja sa garderobom.

Priroda je odredila spektar boja, a koje će od njih biti u trendu zavisi samo od kreatora mode. U poslednje vreme senke su mnogo intenzivnijih i smelijih nijansi. Nekad je uzbudljivo isprobati nove boje iako se svaka od nas drži neke svoje klasike u ovoj oblasti.

Stručnjaci kažu da ako nanesete žutu nijansu senke, dužica će izgledati plavlje. Od ružičaste dužica postaje braonkastija, a od svetloljubičaste izgleda zelenije.

Ako želiš prirodniji izgled, koristi samo jednu boju senke. Prvo je nanesi preko celog kapka, a zatim je utapkaj prema spoljnom uglu oka do obrva. U tom, spoljnom delu, boja treba da postepeno nestaje, da bledi.

Za one koje žele sofisticiraniju šminku, palete boja su najbolje rešenje. Moraćeš dosta mešati, usklađivati i utapkavati senke. Prvo nanesi najsvetliju boju celom dužinom kapka, uz trepavice. Utapkaj senku duž kapka, a zatim nanesi tamniju nijansu. Tamnija nijansa se nanosi na liniju duž gornje granice kapka i slepoočnice. Treću nijansu (najtamniju) možeš naneti ispod oka, na mestu gde se susreću trepavice.

Trikovi zanata:

Previše izbočeni (ispupčeni) kapci? Da biste ih učinile manjim, jednostavno ih pokrijte tamnijim nijansama senke.
Nevidljivi kapci? Bez panike. Nanesite svetlu nijansu senke na kapak, a tamniju nijansu ispod obrva na obronke slepoočnice. Tako ćete povući oči unazad što je više moguće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.