Čitajte jedno drugom

Vreme koje provedete s dečkom ili devojkom može da bude izuzetno lepo. Zajedno se smejete, zajedno šetate gradom, slušate muziku, provodite se, ljubite se, mazite… U čestoj priči o različitim ludim i „kul“ provodima može se desiti da zaboravite na romantiku i romantične trenutke. Možda jednostavno i nemate ideju kako bi romantika mogla da izgleda – poklanjanje cveća je dobro ako ona voli cveće, zajedničko gledanje zalaska sunca dok se držite za ruke može da bude slatko, neka lepa večerica za dvoje je takođe prijatna (mada je među tinejdžerima češća varijanta zajedničkog tamanjenja brze hrane i slatkiša) – a šta biste još mogli da radite? Evo jednog predloga, ako oboje, makar u nekoj meri, volite da čitate.

Predlog je da čitate jedno drugom. Uvalite se zajedno na krevet ili na neko udobno mesto, negde gde vam niko neće smetati, i čitajte jedno drugom. Šta? Ne brinite ako ne volite ljubavnu poeziju; ono što čitate ne mora imati nikakve veze s poezijom, pa ni s ljubavlju. Već samo to što čitate jedno drugom će vas zbližiti i učiniti da se osećate lepše, pomalo nalik na to da zagrljeni gledate film, ali lepše, jer ste aktivniji. Onaj ko sluša osećaće se ušuškano, maženo i paženo, dok će se onaj ko čita osećati kao da čini nešto lepo za voljenu osobu – što i radi.

Kakva je literatura najbolja za ovakve prilike? Ona koja se oboma dopada – a može i ona za koju želite da zainteresujete svog dragog ili dragu. To može da bude poezija, ako ste naišli na neke lepe ili zanimljive ili smešne stihove koje želite da podelite s voljenom osobom, ali može da bude i neka vesela knjiga za tinejdžere koja će vas oboje nasmejati, ili neki uzbudljivi triler, može da bude knjiga bajki ili lepih priča za nežne trenutke, može i nešto uvrnuto, mračno i zabavno kao što je knjiga o Darvinovim nagradama. A možete jedno drugome da čitate i stripove, uz obavezno pokazivanje najboljih sličica.

Dakle, prisetite se šta ste pročitali a da vam je bilo baš gotivno i čini vam se da bi moglo da se dopadne i vašem dečku ili devojci, i nemojte im samo dati tu knjigu da je pročitaju, već im je pročitajte vi. Ako vam se više dopada, zajedno se upustite u istraživanje i čitajte jedno drugom neku knjigu koju ni vi ni voljena osoba niste još pročitali, a za koju ste čuli da je baš „kul“. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.