Da li dečku ili devojci reći baš sve?

Imate novog dečka ili novu devojku. Jako vam se dopadaju; želite da ova veza bude ono pravo, da vam bude super s njima, da zajedno uživate. Dovoljno ste zreli da znate da je iskrenost veoma bitna za vezu, da se na duge staze (a želite da vam veza bude duga) jedino iskrenost isplati, nikakve laži niti foliranje. Znate da je dobro prikazati se onakvim kakvim jeste – tako će vaš dečko ili devojka znati sa kakvom su osobom i moći će da odluče da li sa takvom osobom i žele da budu – neće biti nikakvih neprijatnih iznenađenja kasnije.

Kad se jednom krene ovom linijom razmišljanja (savršeno ispravnom), dođe se i do pitanja: šta sve reći dečku ili devojci o sebi? Naravno, reći ćete im ono što vas prikazuje u lepom svetlu, tu nikakve dileme nema. Želite da im se dopadnete, zar ne? Međutim, šta je sa manje lepim stvarima? Recimo, šta je sa onim kad ste se, u jednoj od ranijih veza, osećali besno i povređeno i zbog toga prevarili svog tadašnjeg dečka ili svoju tadašnju devojku? Ako ćete biti skroz iskreni, hoćete li i to ispričati o sebi?

Mali savet: nemojte. Jeste, treba biti iskren prema dečku ili devojci, ali to ne znači da ste obavezni da im ispričate sve što ste uradili od vremena kad ste se rodili pa do danas. Ukoliko im odmah, na početku veze, ispričate kako ste prevarili svog bivšeg ili svoju bivšu (ili već neku sličnu, ni najmanje pozitivnu stvar o sebi), oni se mogu osetiti zbunjeno i uplašeno – da li to znači da ćete prevariti i njih? Vi znate da nećete (ili se bar iskreno nadamo da je tako), jer ste se od tada promenili i drugačija ste osoba – ali kako vaš dečko ili devojka mogu da budu sigurni u to, kad vas još uvek ne znaju dobro?

U principu, bolje je prećutati ovakve stvari. Bolje je ne pričati mnogo o bivšim vezama. Treba dečku ili devojci reći istinu – istinu od vremena otkako ste zajedno s njima. Šta je bilo pre toga može sasvim lepo i da ostane u prošlosti (to se nipošto ne odnosi na neke stvari koje imaju posledice i danas, recimo, da imate polno prenosivu bolest – dečko ili devojka se moraju upozoriti na takve stvari).

Šta ako oni od nekog čuju za ona vaša dela kojima se baš i ne ponosite? Uvek im možete reći da niste o tome želeli da razgovarate na početku veze, jer ste želeli da vas upoznaju onakve kakvi ste sada, a ne onakve kakvi ste nekad bili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.