U trendu

Da li je i poljubac prevara?

Prevariti dečka ili devojku je nešto veoma ružno i loše, jer na taj način povređujete njihova osećanja i uništavate poverenje koje postoji između vas dvoje – a bez poverenja veza ne može opstati, niti se u takvoj vezi možete osećati prijatno. E, sad, neko može da upita – a šta je tačno prevara? Da li se "računa" samo seks (i koji oblik seksa, recimo, ako je bilo samo oralnog ili suvog seksa, da li se i to računa?), ili i poljubac, maženje… Je li prevara ako se samo ljubite s nekim – eto, na žurki nisu bili vaš dečko ili devojka, a vi ste sreli nekog simpatičnog ili neku simpatičnu i bilo vam je lepo da se ljubite s njima – da li je i to "baš prevara" ili je ipak nešto sitnije?
Ukoliko razmišljate na ovakav način, zapitajte se sledeće – i obavezno budite iskreni prema sebi: kako biste se vi osećali da se vaš dečko ili devojka ljube s nekim? Da li biste na to gledali kao na neku sitnicu, ili biste bili ljuti i razočarani? Ako bi vam to bila samo sitnica i ne bi vas uzrujalo, vrlo je verovatno da vama zapravo i nije stalo do vašeg dečka ili devojke – a onda se postavlja pitanje šta ćete uopšte u takvoj vezi, osim ako baš takav odnos nije ono što i vama i vašem dečku ili devojci odgovara.
Ako biste bili ljuti i razočarani, eto vam odgovora i na pitanje kako bi se vaš dečko ili devojka osećali da vi tako nešto uradite. Da li zaista želite da ih povredite na taj način? Želite li da se oni toliko loše osećaju jer je vama na nekoj žurki bilo dosadno? Nije toliko bitna precizna definicija prevare – bitno je kako se voljena osoba oseća povodom nekog postupka.
Zato, ako vam je zaista stalo do nekoga, budite pažljivi prema njima i nemojte da učinite ništa što bi ih povredilo (naravno, može se desiti da slučajno učinite nešto što ih povredi, ali ljubljenje, maženje, seks s nekim drugim nije nešto što se slučajno uradi). Ne ako želite da tu osobu zadržite uz sebe, ne ako želite da i dalje budete srećni s njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.