Da li je izgled bitan u vezi?

Često je mišljenje da je u vezi veoma bitan nečiji izgled – da morate fenomenalno izgledati da biste uopšte uspeli nekoga da privučete, ili da neko treba da izgleda tako-i-tako da bi se vama dopao. Ako neko nije lep (ili ako neka nije lepa), pa, moraće da se zadovolje manje lepom devojkom ili manje lepim dečkom ako žele da ikada budu s nekim. Međutim, da li je zaista tako? Da li je izgled presudan u vezi?

Razmislite: da li ste nekada videli devojku koju svi smatraju za lepoticu s nekim dečkom koji je, recimo, za glavu niži od nje i još vam deluje ružnjikavo? A ona se smeje s njim, zaljubljeno ga gleda i deluje vam srećnije nego ikad? Da li ste videli super frajera s devojkom za koju mislite da baš i nije neka, pomislili da je s njom samo iz dosade ili sažaljenja i da će je iskoristiti, a zatim ostaviti – a njihova veza traje li traje i deluju zaista srećno? Čak i ako niste videli takve primere, verujte, ima ih – što definitivno pobija ideju da je izgled od presudne važnosti.

Ako ste s nekim samo zbog izgleda, ta veza obično ostane primamljiva koliko i kratkotrajno mleko. Kad se zaista zaljubljujete, zaljubite se u osobu, u ličnost – a izgled je tu od drugorazredne važnosti. Naravno da vam neće smetati par slatkih okica ili dobro telo, ali oni definitivno nisu i presudni – a kada se zaljubite, i blago rastavljeni zubi, mršavo telo ili lice prepuno pega mogu vam delovati baš simpatično. Jednostavno, naučite da to vidite kao samo još jedan deo osobe koju volite – a osobu volite celu.

Istina, izgled može biti bitan u početku, može vam privući pažnju, ali nakon tog početka, izgled je sve manje i manje bitan. Kako se u neku osobu sve više zaljubljujete, otkrivate i da vam njeno telo, ma kako izgledalo, postaje sve lepše i lepše. Ako ste srećni s tom osobom, srećni ste bez obzira na to kako ona izgleda.

Sad, ako vas smatraju veoma lepom osobom, a u vezi ste s nekim koga baš i ne smatraju svetlim primerom lepote, verovatno će vas svi pitati šta ćete s tom osobom kad možete da nađete bolje. Ignorišite ih – ako ste vas dvoje srećni u vezi, to je ono najbitnije, a ostali će morati ili da vas s vremenom prihvate kao par, ili će nestati iz vašeg života. Ukoliko ste s osobom koju smatraju znatno lepšom od vas, verovatno će mnogi verovati da vas ta osoba samo koristi – procenite sami da li je zaista tako (jer ipak sami najbolje znate kako vas neko tretira), i ako ste u toj vezi srećni, to i obznanite svim prijateljima i ostanite pri tome. Moguće je da ćete vas dvoje privlačiti zavidljive poglede, ali ako taj lepi dečko ili devojka vole baš vas, ostaje vam samo da uživate u ljubavi i u tome što su baš vas izabrali. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.