U trendu

Da li je predigra obavezna?

U vezi ste već neko vreme, dovoljno ste i fizički i psihički zreli za vođenje ljubavi i uživate u tome. Naravno, i dalje postoje stvari koje ne znate – i to stvari koje se stidite da pitate. Zato slušate šta drugi pričaju i tražite preko različitih medija odgovore na pitanja koja vas muče.
Jedno od čestih pitanja povezano je s predigrom. Naime, dečaci umeju da budu sasvim srećni i s malo ili nimalo predigre – često žele da odmah "pređu na stvar". Opet, ako imaju ikakvu moć percepcije vrednu pažnje, u nekom trenutku valjda saznaju da je devojkama predigra jako bitna. Tada se postavi pitanje – koliko je zapravo predigra bitna? Da li je uvek obavezna? Može li devojka da uživa i bez predigre, ili će momak koji redovno preskače predigru da ispadne sebičnjak i neko ko pojma nema?
Stvari stoje ovako: predigra jeste bitna i, ako ste vodili ljubav, a niste se zadržavali oko predigre, definitivno bi trebalo malo da usporite. Jeste, i "ono glavno" je super, ali predigra je ono što razvija intimnost između momka i devojke, ona je ono od čega će i "ono glavno" postati znatno lepše i znatno intenzivnije. Dakle, predigra je nešto u čemu jako mnogo mogu da uživaju i dečak i devojka; nije to "samo neko smaranje koje jedino devojke vole".
Pored toga, bez predigre, lako se može desiti da devojka ne bude dovoljno uzbuđena. Tako ne samo da će njeno uživanje u vođenju ljubavi biti umanjeno već se lako može desiti da sam odnos za nju bude bolan, nekad i jako bolan (ako je jako bolan, od uživanja, naravno, nema ništa).
E, sad, uz sve to, nekada se može desiti i da su i devojka i dečak jako, jako uzbuđeni još pre nego što počnu s predigrom (čest opis ove situacije je "udarili im hormoni u glavu"). Tada će i devojka biti raspoložena da odmah "pređe na stvar".
Kako onda dečko koji ne ume da čita misli da zna za šta je devojka raspoložena – da li želi brzo, sporo, uz malo ili mnogo predigre? Može da pita, a može i da pusti devojku da vodi igru. Što se devojaka tiče, bilo bi zgodno da uzmu u obzir to da njihov vršnjak, baš kao i one same, teško da je ekspert za vođenje ljubavi i da treba da mu stave na znanje za šta su raspoložene i šta bi im prijalo. Ako ni same nisu sigurne šta je to, pa, tome služi istraživanje – probate nešto malčice, procenite da li vam se dopada ili ne, pa prema tome nastavite ili probate nešto drugo.
Ukratko: predigra je veoma bitna, ali nije u baš svakom slučaju obavezna. Situaciju ćete najbolje proceniti ako nigde ne žurite i ako vas nije "blam" da o vođenju ljubavi komunicirate sa svojim dečkom ili devojkom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.