U trendu

Da li Marfi ikad spava?

Koliko ste puta u životu pomislili posle nekog lošeg događaja da se to dešava samo vama i da ste vi najnesrećnija osoba na planeti? Da li se desilo da stranica u vašem dnevniku izgleda ovako:
„Na ovom velikom nebu postoji jedan oblačak napunjen bolom koji sipa svoju crnu kišu samo na moj slabi kišobran.“

Uvek postoji druga perspektiva koja daje potpuno novo svetlo nekom događaju. Zamislite jednu ovakvu situaciju.

Čuli ste da se sprema neka žurka i prvi impuls vam govori da biste mogli da odete i malo se provedete. Posle tog prvog dolazi drugi impuls, koji vam govori da ostanete kod kuće i dobro se odmorite i opustite. Ali onda vas poziva vaš najbolji prijatelj i kaže vam da će ON/ONA biti na partiju. Skačete sa stolice i počinjete da se spremate. Na putu do tamo sve što je moglo loše da vam se desi, desilo se. Pokvasio vas je automobil u prolazu, pobegao autobus, taksista vam je uzeo dosta para. Ali vi ne dozvoljavate da to utiče na vas, stavljate na lice osmeh broj 1 i nastavljate put žura.

Nalazite se u sred gužve i okrećete se po sobi. Svi izgledaju srećno i pozdravljaju vas. Dok otpozdravljate, oči vam traže drago lice. Prevara! Neko se ružno poigrao sa vama. ON/ONA nije došao/la. Vaš osmeh se pretvara u besno lice i počinjete se ljutiti zbog svega što vam se u dolasku desilo.

U tom trenutku vaše se oči sretnu. ON/ONA je tu, sedi u ćošku sobe i netremice vas posmatra. Dok prilazite dragoj osobi, stavljate facu broj 5: „Svet je tako lep.“ Hladni tonovi odbijanja postaju sve jači i jači. Najbolje od vas u ovom trenutku nije dovoljno dobro. Ona sila koja nije dala da vas oneraspolože razne prepreke na putu do žura uništena je jednim pogledom, i odjednom sve što se desilo obrušilo vam se na glavu.

Suočite se sa istinom, sve bitke za danas su izgubljene. Vi ste pravi dokaz Marfijevog zakona. Lica oko vas vrte se u ritmu neke glupave pesme koja vas nervira. Šta ostaje? Bolan odlazak kući. Do sada ste već hiljadu puta sebi objasnili da je bilo najbolje da ste ostali kod kuće i mirno se odmarali.

Probuđeni, razmišljate o događajima od sinoć i zaključujete da je žurka bila dobra. Setite se da iako draga osoba nije htela da priča sa vama, jedno vreme je netremice gledala u vas. Osmeh se pojavljuje i slatki san ponovo dolazi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.