Da li oni više vole lepe ili pametne?

Na pitanje iz naslova mnoge devojke bi „kao iz topa“ odgovorile da je momcima glavno da devojka bude dobra riba, a nemali broj dečaka bi bio zatečen i ne bi odgovorio ništa. Međutim, stvari nisu baš tako jednostavne, niti je odgovor na postavljeno pitanje lako dati.

Kada tek počnu da se interesuju za devojke, momci i ne znaju šta da očekuju od veze, kako veza treba da izgleda, šta bi im se dopalo, a šta ne. Nemaju iskustva, a, ma koliko dobrih saveta čuli, ipak nije isto kada vam neko nešto kaže i kada sami kroz to prođete. Koliko dečaci mogu da vide posmatranjem, i koliko čuju u razgovoru s ortacima, svi se „lože“ na dobre ribe, i onda i oni pomisle da su lepe devojke te s kojima treba izlaziti. Pored toga, izgled je prvo što na nekome primetite – čim vidite nekog, znate da li vam je lep ili ružan, a ne možete toliko brzo saznati da li je pametan, glup, duhovit, dosadan…
I tako, kad momci počnu da traže devojke, prvo im „zapadnu za oko“ one koje im izgledaju lepo. To nije isto za svakog momka, neki će jednu devojku smatrati super ribom, dok će drugima ona izgledati sasvim obično i nezanimljivo, a dopašće im se neka druga. Nekima će se dopasti vitke, nekima bucke, nekima devojke krhkog izgleda, nekima mišićavije…
U svakom slučaju, jednom kad priđu devojci i počnu s njom da razgovaraju, momci vrlo brzo uvide da izgled ne mora ama baš ništa da znači. Dopadne im se kako neka devojka izgleda, kako se kreće, a onda počnu da razgovaraju s njom, možda im se dopadne, a možda i zaključe da im se mnogo više sviđala pre nego što je progovorila.
Većina momaka prilično brzo uvidi da im nečiji izgled može biti privlačan, ali da to ne znači da će stvarno i želeti da budu s tom devojkom, ne ako nemaju o čemu da pričaju s njom. Biće i onih koji vole „lepe i glupe“ (nemojte ovo pogrešno da shvatite, nipošto ne znači da ako je devojka lepa, mora da bude i glupa, inteligencija nema veze s fizičkim izgledom), ali će mnogi zaključiti da im izgled nije najbitniji i počeće da traže nešto drugo.
Nakon izvesnog vremena, momci zaključe da im se najviše dopadaju devojke s kojima im je lepo (šta god to od slučaja do slučaja značilo). A veoma veliki broj momaka, kad ih pitate čime ih je devojka u koju su jako zaljubljeni osvojila, neće reći ni da je to bio njen izgled ni njena pamet (mada ima i onih koji se baš „lože“ na inteligentne devojke), već će odgovoriti: „Time što me je nasmejala“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.