Da li su bolji stariji momci?

Sreli ste neverovatnog dečka. On je zabavan, inteligentan, šarmantan… Međutim, stariji je od vas. Da li su godine samo broj ili su veće starosne razlike zaista bitne?

Finansijska atraktivnost

Ako je vaš dečko zaposlen, verovatno ima više novca od vas. U početku to može biti ogromna prednost, posebno kada vam omogući luksuzne sastanke. Međutim, ako on bude sve plaćao, doći ćete u situaciju u kojoj nećete moći da donesete bilo koju odluku. Nećete se osećati kao ravnopravan partner. Uostalom, može vas ucenjivati svojom velikodušnošću ako budete poželeli da raskinete.

Različiti životni stilovi

Ukoliko ima mnogo više godina od vas, verovatno nemate iste vizije dobrog provoda i izlaska. Morate pristati na njegov izbor ili ga primoravati da izlazi na mesta koja se vama više dopadaju. Takve situacije nikada nisu najprijatnije. Pored toga, njegovi prijatelji su stariji od vaših, tako da grupni izlasci predstavljaju još jedan problem.

Njegovi motivi

Zapitajte se zbog čega on želi da se zabavlja sa mlađom devojkom? Možda se ludo zaljubio, ali realni razlozi su često mnogo manje romantični (naročito ako je i ranije birao mlađe partnerke). Možda veruje da je lakše kontrolisati neiskusne devojke i da mu ta pozicija donosi izvesnu ljubavnu moć. Moguće je da ne može da privuče nijednu osobu svojih godina. Iskreno sagledajte i svoje motive: da li je on zaista „gospodin savršeni“, ili vas je privuklo samo to što je stariji?

Pamet u glavu

Kada smo zaljubljeni, lako možemo pasti u zabludu misleći da je sve savršeno bezbedno. Realnost ume da bude gruba. Razmislite dobro da li je to prava stvar za vas. Da li možete biti povređeni; da li pod pritiskom pristajete na seksualne odnose (iako osećate da niste dovoljno zreli za taj čin)? Ne treba ni da govorimo o tome da je seks sa osobama mlađim od 16 godina nelegalan. Ukoliko on insistira da nikom ne govorite o vašoj vezi, to je zaista loš znak. Prekinite takvu vezu bez dvoumljenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.