U trendu

Da li su momcima bitne godine?

Mnogo je pitanja o tome šta momcima ili devojkama smeta kod suprotnog pola, šta im je privlačno, šta ih odbija. Jedno od takvih pitanja je i da li je momku bitno koliko devojka ima godina. Uopšteno uzev, nije. Krajnje uopšteno uzev – u različitim fazama i različitim okolnostima biće tu svega i svačega.

Gotovo svaki dečak će proći kroz fazu kada svoje vršnjakinje praktično i ne primećuje, već mu se dopadaju znatno starije ženske osobe – učiteljice, nastavnice, lepe mame ili znatno starije (od njega) sestre njegovih prijatelja… Znaju oni da nemaju nikakvih šansi kod njih, ali ih to ne sprečava da sanjare o vezi s njima – naprotiv, ta nedostupnost ih podstiče i privlači ih. Da im se ukaže prilika za takvu vezu, najverovatnije bi se isprepadali i pobegli, ali takve prilike neće biti, pa je potpuno bezbedno sanjariti o tome. Negde do petnaeste godine (kod nekog i znatno ranije, kod nekog nešto kasnije) ta faza prođe.

Nakon toga, momci se uglavnom interesuju za svoje vršnjakinje. Vršnjakinje okvirno rečeno, koja godina tamo-ovamo većini dečaka neće predstavljati bitnu razliku. Većini, ne i svima – biće i onih kojima se više dopadaju ribe starije od njih, one iskusnije, koje „znaju znanje“. A biće i onih koji će zadirkivati ortaka ako izlazi s devojkom koja je godinu ili dve mlađa od njega, pitaće ga šta će mu ta klinka. Ali, u većini slučajeva, ako se momku dopadne devojka, ako se njih dvoje lepo slože i dobro im ide zajedno, neće mu biti bitno koliko ona ima godina – pametan momak će obratiti pažnju na to da ne uradi nešto protivzakonito, kao što je seks s maloletnom devojkom ako je on punoletan, ali mu inače godine neće predstavljati problem.

Dakle, devojke, ako se brinete da bi vas dečko koji vam se dopada mogao odbiti zbog godina, ne bojte se, neće. Može da ga odbije nešto u vašem izgledu, ponašanju (recimo, ponašate se kao klinkica, a on bi voleo neku zreliju – mada je u tinejdžerskim godinama češća obrnuta situacija, da se devojka ponaša zrelije od svog vršnjaka), ličnosti, ali broj koji piše u vašoj krštenici najverovatnije neće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.