Daće vam ono što želite

Nije retko uverenje da će vam neko dati ono što želite jer zna da to želite, ili da ćete nešto dobiti jer ste to zaslužili. A onda to ne dobijete – i razočarate se. Tu može puno da pomogne ako jednostavno tražite to što želite.
Konkretni primeri? Recimo, očekujete da vam vaš dečko s vremena na vreme da neki sitan poklon, bez posebnog povoda, jer zna da to volite (nije vam bitno šta će vam dati, i čokoladica je super, pažnja je ta koja vam znači). Ili pokušavate da popravite lošu ocenu, puno se trudite i učite, i očekujete da vas nastavnik prozove, a on stalno proziva nekog drugog.
I onda? Onda vas jako iznervira to što je nastavnik opet prozvao nekog drugog, a baš želite da prozove vas i da zablistate pred celim odeljenjem i da konačno možete da kažete roditeljima da ste popravili lošu ocenu. Ili vas iznervira kad vaš dečko dođe kod vas, ništa vam nije doneo, samo se udobno namesti i pita vas imate li neki sok, jako je žedan.
Šta učiniti? Jednostavno tražite ono što želite. Javite se na času da odgovarate, ne čekajte da vas nastavnik prozove. Slatko se nasmešite dečku i recite mu da biste baš volele da vam donese neku sitnicu. Nisu ti ljudi neobazrivi prema vama, samo im niste 24 časa dnevno jedino vi u mislima. Niti umeju da vam čitaju misli, pa da baš u pravom trenutku pogode šta je ono što biste vi voleli. Ako im jasno stavite do znanja šta želite, i ne tražite ništa nerazumno (dobru ocenu iako pojma nemate, dijamantsku ogrlicu od dečka koji je hronično švorc – a i inače bi dijamantska ogrlica bila preteran zahtev), vrlo je verovatno da ćete baš to i dobiti.
Još nešto: to što ćete tražiti ono što želite stavlja vas u poziciju da sami kontrolišete svoju sreću, nemate osećaj kao da je sve u tuđim rukama i kao da zavisite od drugih. A to je mnogo bolje nego da stalno na druge čekate da vam nešto pruže, i osetite se uskraćeno svaki put kad ne dobijete ono što želite baš onda kad to želite.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike