Dečaci obožavaju da budu prvi?

Jedno od uvreženih mišljenja o dečacima (i muškarcima) jeste to da oni najviše vole kad su prvi svojoj devojci. Pri tom se ne misli da budu najvažniji (to se podrazumeva!), već da budu prvi sa kojim je devojka vodila ljubav. Zajedljivi smatraju da je to zato što se dečaci boje konkurencije, boje se da će ih devojka uporediti sa nekim sa kim je bila ranije – i da će to poređenje biti na njihovu štetu. Kao što smo već pisali, boje se i da bi mogli da ispadnu klinci u očima svoje devojke, da bi mogli da ispadnu neiskusni.

Međutim, mada ima i dečaka koji vole da budu prvi, zapravo su u većini oni koji to baš i ne vole. Takvo mišljenje uopšte nije retkost među dečacima kojima se već desilo da budu prvi sa kojima je neka devojka vodila ljubav. Zbog čega je to tako? Mada to što će biti prvi može da pogoduje njihovom egu, takvo iskustvo ume da bude i frustrirajuće za dečake.

Devojke koje nikada ranije nisu vodile ljubav najčešće se boje tog prvog puta, jer znaju da će ih boleti. Boje se i svog neiskustva, plus nije retkost da imaju nerealno velika očekivanja (a nijedan dečak ne voli da ne može da ispuni očekivanja svoje devojke). Pored toga, pošto ranije nisu vodile ljubav, one ne znaju šta im prija, a šta ne, ne znaju šta bi volele i šta bi želele da radi – dešava se da očekuju od svog dečka da on sve to zna umesto njih, kao da je vidovit.

Zbog svega toga, nije nikakva retkost da se dečacima nimalo ne dopada ideja da devojci budu prvi – da bi, naprotiv, voleli da budu sa devojkom koja zna šta hoće i zna šta je to u čemu uživa.

Da ne bude zabune, sve je to prilično teoretska priča, to jest, razmišljanje u stilu „kakvu bih ja devojku voleo“ dok, da tako kažemo, nikakve devojke nema na vidiku. Kad dečko sretne devojku (slično kao i kad devojka sretne dečaka), uglavnom sva ta teoretska razmišljanja padnu u vodu ako se njih dvoje stvarno dopadnu jedno drugom. Tada postaje potpuno nebitno da li joj je on prvi ili ne, koliko ko tu ima iskustva, kao i ostala „dečaci su ovakvi, a devojke onakve“ teoretisanja.

Uživa se u ljubavi, pa kako ispadne.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.