Dečko moje drugarice flertuje sa mnom!

Dečko vaše drugarice je baš sladak, i šarmantan, i mnogo dobro izgleda… Uh, baš joj zavidite na tako dobrom izboru. Srećnica. Onda primetite signale da njihova veza baš i nije savršena – naime, on flertuje s vama. Zbunjene ste. Zašto on to radi? Šta time misli? Da li je to samo nekakva igra, zabava za trenutke dokonosti, ili on misli ozbiljno? Glavno pitanje: šta uraditi povodom toga?

S jedne strane, on je stvarno sladak i popriličan broj devojaka „blene“ u njega – sve osvaja jednim jedinim osmehom. Zato se osećate polaskano što flertuje s vama i prijatno vam je. Nekako, bar kad je o šarmu reč, on je baš ono što biste želele kod svog dečka – definitivno bi vam sve drugarice zavidele kad biste sa sobom „šetale“ takvog dečka. Razmišljate da baš to i uradite: da se upustite u vezu s njim (pa, on je prvi počeo, niste vi krive!), pa kud puklo da puklo.

Stop! Pre nego što se zaletite, razmislite malo. Za početak, razmislite o njemu (to ionako volite da radite, zar ne?). Kakav je on to lik kad flertuje sa drugaricom svoje devojke? Da li je to zaista šarmantno, ili je nešto drugo, ne baš pohvalno? Ukoliko za njega sve to sa flertom nije samo igra, on želi da prevari svoju devojku – i to sa vama, njenom prijateljicom.

U redu, moguće je da je, tek nakon što se „smuvao“ s njom, shvatio da mu se vi više sviđate (ili vas je tek nakon toga uopšte upoznao), ali onda bi trebalo da prvo okonča vezu u kojoj se nalazi pre nego što počne novu. Prevara je ružna stvar – uvek. Postoji i mogućnost da mu se vi zaista sviđate, ali ne raskida sa vašom drugaricom jer se boji da ga vi nećete hteti – premda je strah razumljiv, njegov postupak je i u ovom slučaju veoma ružan, jer on onda koristi (to jest, iskorišćava) vašu drugaricu kao rezervu.

Zatim, razmislite o sebi. Da li želite dečka u koga ne možete imati poverenja (jer, ako je spreman da tako lako prevari vašu drugaricu, nemojte se zanositi da ama baš isto neće postupiti i prema vama)? Kakva biste bili drugarica da prijateljici „skinete“ dečka? Nadamo se da vam je jasno da biste, ukoliko ovako postupite, izgubile drugaricu. Da li je to ono što želite?

Da se razumemo: flertovanje ume da bude zabavno – ali ako flertujete sa dečkom svoje drugarice, to mora da bude samo igra i svima mora da bude jasno da je to samo igra. U suprotnom, dešavaju se neke jako ružne stvari, iz kojih ćete svi (i vi i vaša drugarica, pa i njen dečko) izaći povređeni i pitajući se šta vam je sve to trebalo. Zato: zabavite se, ali ne povređujući nikoga pri tom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.