Delovi tela koje ne možete promeniti

Nema baš mnogo ljudi koji smatraju da im je telo savršeno. Skoro svako bi želeo bar nešto da promeni na svom telu. Srećom, mnogo toga se i može promeniti. Niste zadovoljni svojim bicepsima? Dižite tegove, radite sklekove, i bicepsi će vam se razviti. Želite ravan stomak? Ne preterujte sa slatkišima i masnom hranom i radite trbušnjake, i tako redom. Ipak, postoje neki delovi tela čiji oblik i/ili veličina zavise isključivo od nasleđa; jedini način da ih promenite bio bi hirurškim putem, a to je ipak malo drastično i nimalo zdravo (osim ako na operaciju idete baš iz zdravstvenih, a ne iz estetskih razloga), rešenje. Evo koji su to delovi tela.
Kolena: ne dopada vam se što imate koščata kolena ili su možda "debeljuškasta"? Nema nikakvog smisla nervirati se zbog toga – radi se o kostima i hrskavici, i tu ništa ne možete da promenite. Ono što možete jeste da poradite na mišićavim delovima, to jest, na listovima i butinama; jednom kada promenite njihov izgled, i vaša kolena izgledaće drugačije.
Veličina grudi ili penisa: i to se nasleđuje. Grudi mogu malo da se podignu vežbama (te vežbe zapravo utiču na mišiće oko grudi – grudi se sastoje od masnog tkiva i same nemaju mišiće), a rađanje deteta može da utiče na to da grudi postanu bujnije. Isto tako, ako je devojka izrazito mršava i nema ni trunke masnog tkiva u telu, nema šta ni da joj "ode u grudi", pa će ostati "ravna kao daska". Izuzev toga, kakvu veličinu grudi imate, to vam je. Ni što se veličine penisa tiče ne može ništa da se uradi.
Oblik usana: ne postoji način da ga promenite, osim, naravno, hirurškim putem. Da li zaista želite da vas bodu i seku da bi vam usne izgledale drugačije (ne nužno i bolje, jer se nikada unapred ne zna kakav će biti rezultat operacije)?
Telesni tip građe: ako ste po prirodi s krupnijim kostima, ne možete izgledati kao ono sitno, krhko dete iz treće klupe, i obrnuto. Isto tako, ma koliko se trudila, devojka od 160 cm ne može nikako da izgleda kao devojka od 175 cm pet. Nema ni razloga da tako izgleda – ako želite da izgledate dobro i "kul", fora je u tome da garderobu, modne detalje, frizuru i šminku prilagodite sebi, a ne da na silu pokušavate da izgledate kao manekenka iz časopisa koja je za dve glave viša od vas.
Širina kukova: sad, jedno je ako na kukovima imate masne naslage, ali nešto sasvim drugo je ako vam se u pubertetu kukovi prošire jer su vam tako izrasle kosti. Ovo drugo je nešto što ne možete promeniti (mala tajna: dečaci vole kada devojka ima malo šire, ženske kukove, a ne uske, takozvane dečačke).
Dakle, ako vam se oblik nekog dela vašeg tela ne dopada, raspitajte se za najefikasnije vežbe i promenite ono što vam se ne sviđa! Međutim, ako vam se ne dopada neki deo koji ne možete promeniti, ne nervirajte se zbog toga – besmisleno je i ništa ne postižete. Umesto toga, usredsredite se na ono što možete da promenite, kao i na sve što vas čini srećnim – i uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.