Deset zabavnih činjenica o flertu (1)

Flert je omiljena zabava mnogih – sam po sebi ne mora ništa da znači, može da bude samo zabavan način da se nekome dopadnete i da sebi potvrdite da ste u stanju da privučete pažnju suprotnog pola – a može i da dovede do lepih veza. Možda će vas zanimati deset zabavnih činjenica o flertu.
1. Flert vam poboljšava zdravlje. Nekoliko različitih studija je pokazalo da oni koji flertuju imaju veći broj belih krvnih zrnaca od onih koji ne flertuju, da im je imunitet jači i da se ređe razboljevaju. Dakle, sledeći put kad vas neko optuži zbog flerta, možete se nevino osmehnuti i reći da vi to radite isključivo zbog zdravlja (nećemo sad o tome koliko će to da zvuči uverljivo).
2. U flert ne spada samo zavodničko gledanje. Naučnici su dosad izbrojali 52 različita signala koja se koriste za flertovanje (neverovatno, naročito ako ste već „veteran“ u flertovanju i mislili ste da znate sve što tu ima da se zna). Od tih signala, zabacivanje kose je najčešći.
3. Postoje mesta u kojima je flert protivzakonit! Doduše, to su uglavnom stari zakoni koje više niko ne primenjuje, samo još uvek nisu izbačeni iz zakonika. Recimo, Litl Rok u Arizoni – tamo postoji zakon da je blago zadirkivanje u razgovoru (može da se upotrebi i za flert) kažnjivo sa 30 dana zatvora. U Njujorku postoji zastareli zakon koji kažnjava muškarca koji požudno pogleda damu – prvi put sa 25 dolara, a nakon ponovljenih prekršaja prinudnim nošenjem naočnjaka (komadi kože koji se stavljaju konjima kako bi im onemogućili periferni vid) svaki put kad izađu u šetnju.
4. Ne čekaju svi na slobodno vreme i izlaske. Mnogo je onih koji flertuju na putu do posla ili škole, ili iz automobila, s osobom u drugom automobilu. I, verovali ili ne, čak 31 odsto takvih flertova završi se pozivom na izlazak.
5. Flert ne mora uvek da bude licem u lice. Naravno, zabavnije je i interesantnije kad jeste licem u lice, ali se pokazalo da mnogi koji se upoznaju preko Interneta veoma uživaju i u flertovanju kroz mejlove ili kroz čet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.