Devojkama treba dugo da prebole raskid?

Raskid teško da je ikada ikome lak, ali postoji verovanje među nekima da je devojkama znatno teže da ga prebole nego momcima. To verovanje nije tačno – radi se samo o tome da momci i devojke koriste drugačije načine da prebole raskid.
Koliko će nekome biti potrebno da preboli raskid ne zavisi od toga da li se radi o momku ili o devojci. Ukoliko vam nije bilo stalo do osobe s kojom ste bili u vezi, raskid ne boli nešto posebno – može da vam bude povređen ego zato što ste ostavljeni, možete se plašiti da ste povredili osobu koju ste ostavili, a nekad raskid dođe i kao olakšanje, kad se oslobodite osobe s kojom ne želite da budete. A ako vam je bilo stalo do osobe s kojom ste bili u vezi, tada će raskid boleti, i biće vam potrebno duže ili kraće vreme da to prebolite – bez obzira na to da li ste momak ili devojka.
Otkud onda uverenje da je devojkama teže da prebole raskid? Najverovatnije otud što one mnogo više pričaju o celoj stvari (govorimo uopšteno, ima i momaka koji će se nekome satima jadati o raskidu, i tako mnogo puta). Veliki broj devojaka će o svojim osećanjima posle raskida pričati s drugaricama, nekad i s majkom, sa sestrom… S druge strane, momci često ćute o celoj stvari, pa je moguće steći iluziju da njih raskid uopšte ne boli, ili da znatno lakše i brže prebolevaju.
Pate i jedni i drugi, samo što devojke o tome puno pričaju pa je upadljivo koliko pate i koliko im je potrebno da prebole, dok momci ćute i ne vidite šta oni zapravo osećaju. Kao što smo već rekli, ima i situacija kad nekog raskid ne boli mnogo, ali to zavisi od toga koliko mu/joj je bilo stalo do osobe s kojom je, kao i od toga kakav/kakva je kao osoba, ne od pola.
Postoje, čak, i neka mišljenja da zapravo devojke lakše prebole raskid, baš zato što toliko o tome pričaju, zato što pričom izbacuju negativna osećanja iz sebe, dok momci sve drže u sebi i zato im je duže potrebmo da se oporave. Teško je precizno reći šta je tu tačno, plus je i besmisleno štopericom meriti koliko je kome potrebno da se oporavi – ukoliko vam je bilo stalo do osobe s kojom ste bili u vezi, raskid će boleti i oporavak će potrajati, pa bili vi momak ili devojka. Brojke tu ne znače mnogo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.