Dopadate se simpatiji najbolje drugarice?

Ljubav i prijateljstvo su super, ali i jedno i drugo može da se iskomplikuje, naročito ako dođe do (stvarnog ili zamišljenog) preplitanja interesa. Jedna takva situacija je i ako se dopadate simpatiji svoje najbolje drugarice.

To otprilike izgleda ovako. Neki dečko se dopada vašoj drugarici, ali on ne pokazuje zanimanje za nju. Dopadate mu se vi. Vi ne flertujete s njim, ne zanima vas taj dečko, ali, eto, vi se njemu dopadate. I onda vaša najbolja drugarica počne da vas optužuje da ste vi krivi što ona nikako ne može da se „smuva“ sa svojom simpatijom, da ih vi ometate.

Šta učiniti u takvoj situaciji? Potpuno je normalno ako vas pecnu drugaričine reči i osetite se krivom – ali je isto tako normalno i ako se branite i objašnjavate joj da vi ne možete da budete krivi jer niti vas njena simpatija zanima, niti bilo šta pokušavate s tim dečkom. Problem je u tome što, ako je veoma zaljubljena (ili vrlo tvrdoglava), vaša drugarica može da ostane gluva na vaše razloge i da nastavi s optuživanjem. Vama je, naravno, žao što vam je drugarica nesrećna, ali nemate ni najmanju želju da trpite optužbe zbog nečega što niste skrivile.

Prva mogućnost koju imate, pomalo rizična, jeste da pokušate drugarici da objasnite da je potpuno svejedno što se vi dopadate njenoj simpatiji, da bi isto bilo i da mu se dopada neka druga devojka, jer je poenta u tome da on nije zainteresovan za nju (vašu drugaricu). Jasno vam je, može se desiti da vaša drugarica ne primi dobro vaše reči, da ih uzme kao još jedan dokaz za to da joj radite iza leđa.

Druga mogućnost, ako se vaša drugarica baš nerazumno ponaša, jeste da je neko vreme ne viđate. Ne traje ni zaljubljenost večito, naročito ne ako ljubav nije uzvraćena, kao što očigledno nije. Kad se malo ohladi i shvati i sama da je jurila nekoga ko ne želi da izlazi s njom, verovatno će osetiti krivicu što vas je nepravedno optužila i sama će potražiti vaše društvo. A ako se to ne desi, ako nakon neuzvraćene ljubavi ostane ubeđena da ste joj vi to nekako smestili, onda je bolje da nađete novu drugaricu, neku koja je u stanju da sagleda realno stanje stvari i da vas ne optužuje za nešto sa čim vi nemate nikakve veze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.