Dosije Iks

Mnoge od nas zanima da li postoje životi na drugim planetama i da li nas neko sve ove godine zaista posmatra. Posle Spilbergovog filma „Bliski susret treće vrste“, nijedan film ili serija nije ponudila tako uverljiv scenario o dolasku vanzemaljaca kao „Dosije Iks“. Priznaćete da su neke epizode ostavljale gledaoce u dilemi: „A šta ako je to zaista tako?“

Kako iza svega ipak stoji samo želja za novcem, došlo je do oštrog razdora između producenata i glumačke ekipe. Stara glumačka postava je zamenjena i u novim ulogama su se pojavili Robert Patrik (Robert Patrick) i Anabet Giš (Annabeth Gish), što je dovelo do vrtoglavog pada gledanosti serije. Dobra vest za sve je da je Dejvid Duhovni (David Duchovny) ili bolje reći specijalni agent FBI-ja Foks Molder pred odlukom da se ponovo vrati u seriju.

Otac serije, Kris Karter (Chris Carter), želi da ovo bude poslednja sezona prikazivanja serije, te bi želeo da sa Molderom napravi efektan završetak.

Duhovni je posle razgovora sa Karterom mnogo bliže odluci da se vrati u seriju, ali za to postoje pravne prepreke. Prepreka je možda suviše blaga reč za parnicu koju je Duhovni pred odlazak iz serije poveo protiv kreatorsko-producentskog tima, nezadovoljan svojim delom zarade. Njegov povratak u seriju je neizvestan do novembra, ali je otvorena mogućnost pojavljivanja u drugom filmu baziranom na serijalu „Dosije Iks“. Ono što raduje je da je Karter obećao hipnotično zanimljiv završetak da bi zaintrigirao Duhovnija da se vrati, ali i da je mislio i na sve obožavaoce.

Svi oni koji nisu toliko strpljivi da sačekaju rasplet ovog spora mogu potražiti spas za svoju naučnofantastičnu žeđ u biblioteci. Kevin Džej Anderson je napisao nekoliko romana baziranim na likovima koje je stvorio Kris Karter. Posebno preporučujemo roman „Nulta tačka“ („Ground zero“) za one među vama koji vole fantastiku baziranu na naučnim dokazima i istorijskim činjenicama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.