Doterane i neprijatne

Priličnom broju dečaka se desilo: vide neku lepu devojku, očigledno je da se baš doterala tako da privuče pažnju – minić, štiklice, šminka, dubok dekolte, a kad joj priđu, ona bude jako neprijatna prema njima. I ništa im ne bude jasno – zašto se tako obukla ako ne želi da joj bilo ko priđe?

Ima devojaka koje će reći da im je samo ta suknja bila čista, da vole da se šminkaju, da ovo, da ono… Ali, visoke štikle su neudobne. Minići su neudobni, i stalno morate da pazite da vam se ne podignu toliko da vam se vide gaćice. Čak i da im je majica dubokog dekoltea ili topić koji više otkriva nego što pokriva jedini čist komad garderobe, što baš i nije verovatno, moguće je tome dodati neku maramu. Ukratko: kad se devojka tako obuče i upadljivo našminka, šta god ona govorila, želi da bude primećena.

Samo, zašto je onda neprijatna kad joj neki momak priđe?

Više je mogućih razloga. Nekada njoj uopšte nije do toga da joj bilo koji momak priđe, želi samo da bude lepša od svih prisutnih devojaka. Nekad, želi da vidi da se dopada, da je smatraju lepom i privlačnom, ali ne želi ništa više od toga, ne želi da joj prilaze. Nekada se obuče tako jer želi da je primete i da joj se dive, ili zato što se i njene drugarice tako oblače, ali kad joj neki momak priđe, uplaši se i zato bude gruba, jer nije navikla da joj prilaze, nije još naučila kako da učtivo odbije.

Nije redak slučaj da se čak i veoma mlada devojka, ona koja još nije ušla u pubertet, oblači izazovno jer se i druge devojke tako oblače, smatra da je to jedini normalan način oblačenja, uopšte ne shvatajući kakvu će reakciju izazvati svojom razgolićenošću, i bez i najmanje želje da izazove takvu reakciju – a dešava se i da roditelji ne umeju da objasne svojoj ćerki kakvu će reakciju izazvati svojim ponašanjem, već joj ili samo brane da se tako oblači (pa se ona buni tako što krši zabranu koju ne razume), ili nedovoljno obraćaju pažnju na sopstveno dete da bi uopšte primetili kako se oblači.

I, šta vi da uradite kad vas neka takva devojka grubo odbije, kad bude neprijatna prema vama? A vi ste samo hteli da pričate s njom, da je upoznate, možda da je pitate da izađete, ništa loše niste mislili? Sklonite se. Očigledno je da ne želi vašu pažnju, a nema svrhe juriti onu koja vas neće i koja je neprijatna prema vama. Možda će postati prijatnija jednog dana, kad postane svesnija kakve reakcije izaziva, i kad bolje bude znala šta uopšte hoće (nije ništa neobično da tinejdžer ili tinejdžerka ni sami ne znaju šta zaista hoće, to je prilično zbunjujuć period u svačijem životu).

Za devojke: ukoliko volite da se izazovno oblačite, a onda veoma grubo oterate svakog momka koji vam priđe (govorimo o onima koji se normalno ponašaju, ili deluju zbunjeno, ne o onima koji se ponašaju prosto i tretiraju vas kao „laku devojku“), razmislite o tome da promenite ponašanje (a može i način oblačenja u onim prilikama kad ne želite da vam prilazi gomila momaka). Inače, rizikujete da vas svi upamte kao grubu i neprijatnu devojku i da više niko ne poželi da vam priđe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.