U trendu

Drugarici smeta što ste ponovo s bivšim

Većina veza u tinejdžerskim godinama nije naročito ozbiljna, velika većina se završi raskidom, a nije posebno retko ni da nakon izvesnog vremena ponovo budete s osobom s kojom ste raskinuli. Ni veze ni raskidi ni obnovljene veze ne čine vam život jednostavnijim – a onda još i nekom vašem prijatelju nešto tu zasmeta, na primer, drugarici se ne sviđa što ste ponovo s bivšim dečkom.
Sad, to što joj se vaša obnovljena veza ne dopada je njena stvar, ali problem može da postane i vaš ako je njeno nezadovoljstvo baš izraženo – nekad se desi i da vam drugarica postavi ultimatum, da vam saopšti da ćete morati da birate između nje i tog dečka, i još vam kaže da je to sve za vaše dobro. Vi ne znate ni zašto se vaša drugarica tako ponaša, ni kako bi tu bilo najpametnije reagovati. Ona vam je inače dobra drugarica i ne želite da je izgubite, ali i taj dečko s kojim ste ponovo zajedno vam se baš dopada i želite da ostanete s njim.
U ovakvoj situaciji jasno je to da se vašoj drugarici nimalo ne dopada što ste s tim momkom. A zašto joj se ne dopada? Na to je već teže dati odgovor. Može da se radi o tome da se isti momak dopada i njoj, a smatra nemoralnim da drugarici otme dečka (to i jeste nemoralno). Možda joj ranije, dok ste bili s tim dečkom, niste posvećivali dovoljno pažnje (ili bar ne onoliko pažnje koliko ona misli da je dovoljno), pa misli da ćete se sada isto tako poneti. A moguće je i da vam se prethodna veza s tim momkom prilično loše završila (ne u smislu da je momak bio nasilan, kriminalac, narkoman ili nešto slično – od takvog bi trebalo pobeći što dalje – nego da je vama raskid teško pao), ta drugarica vas je tešila, i boji se da će se sve opet isto završiti, da će vas ponovo gledati kako patite, i ne želi da vam se to desi.
Šta učiniti? Objasniti drugarici da vam se taj dečko zaista mnogo sviđa i da vas čini srećnom, kao i da vam je stalo i do nje i da nipošto ne želite da je izgubite (potrudite se da ne prestanete da kontaktirate s njom sada kad ste s dečkom). Dobra drugarica će vas razumeti i želeće da budete srećni. A ako vam nije dobra drugarica? Onda izbor i nije baš naročito težak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.