U trendu

Dva lica jednog dečka

Vaš dečko je pravi slatkiš kad god ste sami. Međutim, kada su u blizini njegovi ortaci, ponaša se kao neviđeni mačo kreten. Mučno vam je da se i dalje nosite sa tom Džekil-Hajd klackalicom. Možete li ga naterati da prestane?
Budite svesne da vaš dečko možda samo želi da pruži odgovarajuću sliku kako bi preživeo pritisak okoline. Momci i devojke potpuno drugačije reaguju kad neko od njihovih prijatelja iz ekipe počne da se zabavlja s nekim. Devojke su obično vrlo ushićene i htele bi da čuju sve o vezi svoje drugarice. Momci nekako misle kako je "njihova dužnost" da svom ortaku ne dozvole da postane "suviše mekan". Zbog toga tog novog dečka i podsećaju na to kako je sjajno biti bez obaveza. U pozadini svega je najverovatnije muška ljubomora, ali to nikada neće priznati. Zbog toga se vaš dečko ponekad ponaša kao "sirovina" – da bi svojim ortacima pokazao kako ga vaša veza nije pretvorila u slabića i papučića.
Ako se to događa i sa vašim dečkom, morate priznati da mu nije lako. Nije baš prijatno kada vas društvo omalovažava samo zbog toga što izlazite sa nekim ko vam se dopada. Ipak, nije prijatno ni to kada se on ponaša kao idiot, pa vas omalovažava pred njima!
Jednostavno recite svom dečku koliko vas njegovo ponašanje uznemirava. Da, teško je započeti takav razgovor. Međutim, ako nikad ne potegnete tu temu, on se neće promeniti. Možda čak i ne uviđa da je njegova "dvostruka ličnost" preteran problem.
Ipak, jedno vrlo bitno upozorenje: nemojte nipošto to potencirati kad su njegovi ortaci u blizini. Ako ga napadnete, i to pred njima, rizikujete da ga zauvek izgubite.
Kad jednom skupite hrabrost i objasnite mu da ste vrlo nesrećne zbog takvog ponašanja, na njemu je da se odluči. Možda će reći ortacima da ga ostave na miru i prestati da reaguje na njihov pritisak, ili će vama reći da nije dovoljno zreo da bi im se suprotstavio – drugim rečima, nije dovoljno zreo za ozbiljnu vezu. Valjda se podrazumeva da će dečko uvek biti na strani svoje devojke i da će voditi računa o njenim osećanjima, bez obzira na to ko ga promatra. Ako dečko ne može da vas poštuje na taj način, bolje je da to što pre saznate.
Ključno pitanje u svemu tome jeste pitanje integriteta. Osobe sa integritetom uspevaju da usklade sve segmente svog života i ne ponašaju se na ovaj ili onaj način u raznim okruženjima, niti menjaju svoje stavove u zavisnosti od trenutne situacije. Integritet je značajna karakteristika valjanih osoba. Ne morate pristajati na manje od toga. Što pre vaš dečko to shvati, biće bolje i po njega i po vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.