Džulija Stajls: „Obožavam da igram fudbal“

Džulija Stajls (Julia Stiles) pripada generaciji mlađih holivudskih glumica. Pamtimo je po ulogama u brojnim tinejdžerskim filmovima. U međuvremenu, njena reputacija je rasla, tako da je Džulija za svoj poslednji film, „A Guy Thing“, dobila honorar od četiri miliona dolara. Ipak, tvrdi da nije postala razmažena rasipnica koja dane provodi obilazeći najekskluzivnije butike. Štaviše, kaže da nimalo ne voli da ide u šoping i da ovih dana radije igra fudbal. „Svaki sport kojim sam pokušala da se bavim, na primer košarka, išao mi je očajno. Fudbal je sjajan zato što vas tera da se fokusirate na davanje golova. Ne smete da mislite ni o čemu drugom i možete slobodno da budete agresivni a da se zbog toga niko ne uvredi“, objašnjava Džulija.

Mlada glumica ne namerava da se u potpunosti posveti glumi. Ona će ove godine, zajedno sa ostalim mladim ljudima širom Amerike, sesti u školsku klupu. Džulija odlazi na koledž, u nameri da studira englesku književnost. Misli da će to biti od velike pomoći u njenoj daljoj karijeri i da će tako naučiti kako da dâ poseban pečat svakom liku koji glumi.

Porodica joj je jako bitna i sa roditeljima može da priča o svemu. Njene drugarice joj kažu da je možda i previše bliska sa mamom i tatom, ali to je jednostavno način na koji Džulijina porodica funkcioniše. Nema tajni, nema zabranjenih tema. A Džuliji to sasvim odgovara.

Planovi za budućnost? Džulija ne želi da postane džangrizava profesorka engleskog u nekoj američkoj srednjoj školi, već želi da to znanje primeni u glumi koja je ipak njena najveća opsesija. „Želim da nastavim sa izazovima, da glumim u filmovima u kakvim do sada nisam glumila. Na taj način mnogo učim o sebi“, kaže popularna glumica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.