U trendu

Erogene zone – gde su?

Erogene zone su delovi tela koji su osetljivi na seksualne nadražaje; kada vam nežno ili nekad i malo jače dodiruju te delove tela, osetite seksualno uzbuđenje. U početku, osećaj može biti obično fizičko zadovoljstvo, koje daljom stimulacijom prerasta u uzbuđenje, a može i da se desi da vas uzbudi već sama pomisao na to da će vas neko tu dodirnuti, pa uzbuđenje počnete da osećate i pre nego što do stvarnog fizičkog kontakta dođe. E, sad, koje su sve erogene zone, to je već duža priča.

Kod devojaka, uobičajene erogene zone su grudi (nekima su bradavice najosetljivije, nekima okolni deo, a ima i onih devojaka kojima grudi nisu osetljive uopšte – to je retko, ali se dešava), unutrašnje strane bedara i polni organi (najosetljiviji su klitoris i stidne usne). Kod dečaka, najosetljiviji delovi su penis i testisi.

To je bila opšta priča. Što se pojedinačnog tiče, to se razlikuje od pojedinca do pojedinca. Svako ima svoje posebne erogene zone, pored već navedenih. Mnogima je osetljiv vrat, često je osetljiva i unutrašnja strana zgloba, kao i zadnji deo kolena. Devojke će pre da uživaju u maženju čitavog tela nego dečaci, jer devojčice maze više nego dečake pa su naučile da uživaju u tome, ali ako momci imaju strpljenja, mogu i oni da nauče da uživaju u maženju celog tela.

Kako da znate koji deo tela vašeg dečka ili devojke je najosetljiviji? To znanje vam svakako neće pasti s neba, potrebno je da nežno dodirujete različite delove tela voljene osobe i da posmatrajući njene reakcije otkrivate šta joj prija. Ne treba se stideti da dečku ili devojci kažete da vam nešto prija ili ne prija – zaboravite na priče o poštedi osetljivog ega, kao i na ideju da s vama nešto nije u redu ako u nečemu ne uživate – sve je s vama u redu, a iskrenost i otvorena komunikacija su glavni ako želite da uživate u nežnostima najviše što možete.

Ukoliko ste skloni naučnom pristupu, možete da potražite neku enciklopediju ili knjigu o anatomiji, pa da pogledate na kojim delovima tela ima najviše nervnih završetaka. Obično su to delovi koji su najosetljiviji na dodir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar