Gotovo za dve sekunde

Vođenje ljubavi može da bude predivno i treba takvo da bude – ali ne ispadne baš tako svaki put. Jedan od najčešćih problema među tinejdžerima jeste kada se seksualni odnos završi maltene pre nego što je uopšte počeo.

Kada se to desi, devojka se oseti razočarano i svašta joj pada na pamet. Da li je ona nešto pogrešno uradila? Zar on nije mogao da se malo suzdrži ili već nešto slično – da li je toliko sebičan da mu je bitno samo njegovo sopstveno zadovoljstvo, a da li je i ona nešto osetila, nema veze?

Ni momci se u ovakvoj situaciji ne osećaju baš sjajno. U redu, doživeli su orgazam i u tome su uživali, ali im je jasno i da se nisu pokazali kao ljubavnici i da su devojku prilično razočarali. Hoće li ona sad imati jako loše mišljenje o njima? Da li će uopšte želeti da ostane s njima?

U ovakvoj situaciji korisno je znati da se najčešće ne radi o dečakovom sebičluku (mada, nekada i to jeste razlog), već o tome da on nema dovoljno iskustva. Uživa s devojkom, jako se uzbudi, a ne ume da se kontroliše, ne zna kada bi trebalo da uspori ili se skroz zaustavi kako se ne bi sve prerano završilo. Ako je iole zainteresovan, dečko će s vremenom naučiti kako da produži odnos, a s godinama će steći i bolju kontrolu nad svojim telom.

Šta uraditi u takvoj situaciji? Jedna mogućnost jeste da počnete polako, da dečak obrati pažnju na to kako se u kom trenutku oseća – tako će naučiti kada bi trebalo da se zaustavi ili da uspori. Druga mogućnost jeste da iskoristite to što tinejdžerima nije problem da imaju odnos nekoliko puta (u prevodu, on će uskoro ponovo moći), samo tada treba imati na umu da devojke ne mogu da nastave tamo gde su stale pre 15 minuta, već će, što se uzbuđenja tiče, to za njih biti kao da počinju iz početka, pa ne bi bilo loše da dečak u međuvremenu na neki drugi način (dodirom, oralno, ili kako im se već oboma dopada) pruža zadovoljstvo devojci.

Strpljenja, razumevanja i volje da se uvežba i nauči, i problem „dva minuta seksa i 18 minuta izvinjavanja“ biće rešen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.