Holivudske fitnes ludorije (2)

Čirliding: sigurno ste po mnogim filmovima videli čirlidersice, to jest navijačice, kako u pauzama za vreme utakmica bodre svoj tim i zabavljaju publiku. Čirliding se sastoji od tehnike navijanja, plesa i akrobatskih pokreta – od raznih skokova, vežbi za ramena i savladavanja navijačke terminologije. Pripremajući se za uloge čirlidersica, Kirsten Danst i Mena Suvari savladale su ovaj program. To je sasvim solidan trening, koji ima dosta elemenata aerobika, s tim što je zanimljiviji i sa interesantnim koreografijama. Plus, ravnomerno jača i oblikuje sve mišiće tela – nije slučajno što su „glavne ribe“ po tinejdžerskim filmovima redovno čirlidersice.

Bolivud ples: verovali ili ne, ali i ovaj ples neki nazivaju sportom. To je, zapravo, klasičan indijski ples, uz energičnu i brzu muziku (ima zavodljive pokrete, ali nije isto što i trbušni ples). U ovom vežbanju koriste se odlične vežbe istezanja i zagrevanja, koje istovremeno ubrzavaju rad srca i prijatne su za izvođenje. Holi Valens je najpoznatiji fan ove aktivnosti. Prednost Bolivud plesa, pored aktiviranja svih mišića i ubrzavanja metabolizma (što dovodi do ravnomernog gubitka težine i super oblikovanja tela, naročito struka i stomaka), jeste to što vam omogućava da budete prava zvezda na svim žurkama.

Zvuči vam zabavno? Želeli biste da trenirate nešto od ovoga? Nažalost, nijedan od ovih „treninga“ još uvek ne postoji kod nas, bar ne u nekoj redovnoj varijanti (ne znamo koliko vam se dopada ideja vojnog kampa i prijavljivanja za „Može biti samo jedan“). Ipak, ako malo sačekate, verovatno će i ove ludorije stići do nas – da li dok ovi trendovi još uvek budu aktuelni u Holivudu, ili tek nakon toga, ostaje da se vidi. Do tada, moraćete da se zadovoljite postojećim sportovima, kojih, srećom, već ima puno i koji vam, baš kao i trenutno aktuelni „sportovi“, omogućavaju da vam telo bude zdravo i jako, kao i da se dobro zabavite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.