Holivudski slikari

Da muzičke i filmske zvezde imaju puno para – to već znate. Znate i da kupuju mnogo toga. Među stvarima koje kupuju su i vredna umetnička dela, između ostalih, i iz oblasti slikarstva – ako za to i niste znali, najverovatnije vas ne iznenađuje. Međutim, da li ste znali da se nemali broj ovih zvezda i bavi slikarstvom – neki čak prilično uspešno?

Dejvid Boui je poznat kao pevač, pesnik i kompozitor, svira nekoliko instrumenata, sasvim je solidan glumac i, što je manje poznato, slikar je sa dosta dugim stažom. Pored slikanja, bavi se i crtanjem, bakrorezom i vajarstvom. Da li mu ide? Odlično! Osim što su za njegova dela zainteresovani njegovi obožavaoci, interesuju se i ljubitelji slikarstva, pa je Boui na Internetu postavio sajt sa isključivom namenom da prodaje svoja slikarska dela – i sasvim solidno zarađuje od toga. Često i izlaže, i to sa obe strane okeana.

Možda će vas iznenaditi, ali slikarstvom se bavi i Silvester Stalone. To je naivno slikarstvo, doduše, ali mnogi misle da je baš simpatično što se Stalone bavi takvom vrstom slikarstva i nikada mu ne nedostaje kupaca za slike.

Verovatno najuspešniji među glumcima slikarima je Vigo Mortensen (sigurno ga pamtite kao Aragorna iz „Gospodara prstenova“). Njegovo slikarstvo veoma cene u ozbiljnim umetničkim krugovima i imao je nekoliko odlično ocenjenih samostalnih izložbi. Slikanje je za njega neodoljiva strast i nešto čime se svakodnevno bavi.

Da li se samo predstavnici „jačeg pola“ uspešno, pored glume i pevanja, bave slikanjem? Ne! Ima i žena među njima. Jedna od njih je Mišel Fajfer – ona dosta slika, mada zasad odbija da pokaže svoje radove i izjavljuje da nema nameru da ih ikada prodaje.

Mišel Fajfer nije jedina; slikanjem se bavi i Bijons Noulz, i javno priznaje da joj je ambicija da jednog dana deci u školi drži časove likovnog. Meri Stinburgen, glumica i supruga Teda Dansona (zvezda nekada svetski popularne serije „Kafić „U zdravlje““), takođe se intenzivno bavi slikanjem – toliko intenzivno, zapravo, da i ona i njen suprug snimaju samo kad moraju, a sve više vremena provode u zajedničkom studiju.

Prema nekim ljudima je, izgleda, priroda bila zaista velikodušna kad je delila talente…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.