U trendu

I dalje se druže s bivšima

U nekim slučajevima ćete dečku ili devojci vi biti prvi s kojima su u vezi. U ostalim slučajevima, oni će imati jednog/jednu ili više bivših, i može se desiti da s nekima od njih i dalje budu u prijateljskim odnosima, što će kod vas najverovatnije izazvati nelagodu.
Za bivšeg ili bivšu voljene osobe najradije bismo da ih nema. Ne da im se nešto grozomorno desi, samo da ih nema. Da ih nema uopšte, ili da ih više nema u životu dragog ili drage. Međutim, to često nije slučaj, i onda treba proceniti da li su vam ti bivši nekakva pretnja.
Već znate da su te bivše vaš dečko ili devojka nekada voleli, dakle, definitivno imaju osobine koji se dopadaju voljenoj osobi – i to prilično bitne osobine, inače se ne bi s njima i dalje družili. S te strane gledano, opasnost postoji. A opet, bivši su; očigledno da sve njihove vrline nisu bile dovoljne da veza opstane – taj dečko ili devojka više nisu s njima, s vama su. Samo, da li će i ostati s vama, ili će se vratiti bivšima?
Ovakav način razmišljanja može vas izludeti, pa je bolje izbegavati ga. Umesto toga, pogledajte na koji način se vaš dečko ili devojka druže s bivšima i oslušnite na koji način pričaju o njima. Za početak, da li su krili to prijateljstvo, ili su vam odmah otvoreno rekli za to? Ako su bili otvoreni i opušteni kad su ih spomenuli, razloga za brigu nema; samo su u prijateljskim odnosima. Ukoliko su prikrili to prijateljstvo, to je već nezgodno, mada ne mora da znači da će im prvom prilikom otrčati u zagrljaj, možda su se samo bojali da vam odmah kažu da se druže s bivšima.
Posmatrajte njihovo prijateljstvo. Ako se ponašaju opušteno, po svoj prilici se tu ništa neprilično ne dešava. I ne samo to: time što su uspeli da nakon veze ostanu prijatelji i da budu stvarno samo prijatelji, oni pokazuju visok stepen zrelosti, što je svakako veliki plus.
Ukratko: ako se vaš dečko ili devojka ponašaju opušteno povodom tog prijateljstva, kao da nemaju šta da kriju, možete biti prilično sigurni da zaista nemaju šta da kriju. Ukoliko pak o tom prijateljstvu odbijaju da pričaju, ili o njemu pričaju previše (bilo u pozitivnom, bilo u negativnom smislu), tu bi već moglo nešto da se dešava. Tada bi bilo dobro da otvorite četvore oči, mada ne i da pokušate da naterate voljenu osobu da se oseća krivom, jer bi onda mogla da se ponaša kao krivac iako ništa loše nije učinila.
Jednu stvar nikako ne treba da učinite, a to je da sebe poredite s tim bivšim dečkom ili bivšom devojkom (ko je bolje izgledao, bio pametniji, duhovitiji, imao bolje stvari…). Tako ćete se samo nepotrebno živcirati i usput izgubiti iz vida jednu bitnu činjenicu: uz sve svoje (zamišljene ili stvarne) prednosti, bivši su bivši, a vi ste ti koji su u vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.