I dalje vas odaje kako jedete

Već smo spominjali šta se može zaključiti o vama na osnovu načina na koji jedete. Evo još nekih primera (malo obaveštenje: ovaj tekst služi u zabavne svrhe i ne treba ga preozbiljno shvatati, niti ga se slepo držati).

Nema šanse da ne doručkujete: zapravo, kad ustanete, osećate se krajnje slabašno i „kao usporeni film“ ste sve dok nešto ne pojedete. Ako ste takvi, moguće je da izgledate usporeno i u komunikaciji sa drugim ljudima, to jest, tek nakon što ih dobro i detaljno isproveravate i steknete potpuno poverenje u njih, pokazujete i svoju drugu, živahniju stranu. Dobro je što ste oprezni; međutim, ako uvek sve proveravate do najmanjeg detalja, možete izgledati sumnjičavo i odbojno.

Najbolje delove ostavljate za kraj; čak i ako je deo koji vam se najviše sviđa negde u sredini kolača, stavićete ga na ćošak tanjira i pojesti na kraju. Moguće je da se ovako ponašate i u ljubavi: prvo rešavate čitavo brdo problema, a tek onda se opuštate i uživate. Hmm… Jeste li sigurni da ste tinejdžer? Ovako se ponašaju znatno starije osobe. Opustite se slobodno, budite nekad i spontani i uživajte bez ustezanja! Videćete, zabavno je!

Švedski sto – o, slatkog li mučenja! Ma, rešićete vi to, uzećete od svega pomalo! Nema veze što ste pretovarili tanjir; ko će još da se zamara biranjem! Imate priličan problem kada nešto treba da odaberete i dešava se da, recimo, ekskluzivnu parfimeriju punu svega i svačega napustite samo sa „Niveinom“ kremom za ruke, kakvu već imate kod kuće, ili da sav novac spiskate tamo kupivši i gomilu stvarčica koje izgledaju zanimljivo, ali koje ama baš nikad nećete upotrebiti. Kako reći „ne“ veseloj prodavačici? Ili bilo kome drugom? Ovakvo ponašanje moglo bi da vam napravi problem, i to ne samo finansijski. Pokušajte da, za početak, tražite savet prijatelja kad treba nešto da odaberete. Ako ni to ne pomogne, za svaki izbor sastavite „za i protiv“ listu, to bi trebalo da bar malo raščisti stvari.

Prosto obožavate da „zdipite“ hranu iz tuđeg tanjira – čisto iz radoznalosti. Stalno se interesujete za tuđe živote, postavljate pitanja o svemu i svačemu, hoćete da znate sve detalje. Oprez! Guranje nosa u tuđu intimu može vas načiniti nepopularnim – svako želi da bar ponešto zadrži za sebe.

Nije vam zanimljivo da jedete ono što vaša majka spremi (ma, super je ona kuvarica, ali ste to sve već sto puta jeli), ali zato, čim ste okruženi drugim ljudima, kad kuva neko drugi, čiju hranu još niste probali, odmah sve trpate u sebe – makar to bio spanać kakav i vaša majka stalno pravi. Veoma ste radoznali i stalno želite da isprobavate nešto novo, makar samo promenili okruženje. To je sasvim u redu; tako će vam uvek biti zanimljivo – samo pazite da ne zapostavite stare prijatelje, jer ih time možete povrediti, pa i izgubiti.

Sad, prijatno! Samo vi jedite!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.