U trendu

I oni mogu da budu nespremni

Nije retko uverenje da momci uvek žele da imaju seks s devojkom, devojke su te koje možda nisu spremne i plaše se, a momci bi hteli da vode ljubav. A nije tako – i momak može da okleva i da još uvek ne bude spreman, baš kao i devojka.
Ono što problem nekada učini još gorim jeste način na koji se devojka ponaša prema momku koji još uvek nije spreman za seks, ili ga ne želi s njom, a kasnije se i okolina loše ponaša prema takvom momku. Naime, nemalom broju dečaka se desilo da njihova devojka želi seks, oni odbiju, devojka ih izvređa, nazove šonjama, šmokljanima, nesposobnima, uvrede mogu da budu i znatno gore – a onda devojka i unaokolo počne da priča da je on nikakav i nesposoban, sigurno nešto nije u redu s njim kad je odbio ponuđen seks. I onda i poznanici, nekad čak i prijatelji, počnu da se neprijatno ponašaju prema tom momku. A on se samo nije osećao spremnim da stupi u seksualne odnose, ili nije poželeo seks s tom devojkom.
Kao što devojka ima puno pravo da odbije seks i da zbog toga ne bude vređana ni ponižavana, isto takvo pravo ima i momak. I, baš kao što se samo ružne stvari mogu reći o momku koji pokušava da na seks natera devojku koja to ne želi, koji vređanjem i emotivnim ucenama pokušava da je navede da promeni mišljenje, podjednako ružne stvari mogu se reći i o devojci koja se na sličan način ponaša prema momku koji odbije seks.
Ne, on nije šonja. Nije nikakav. I ne zaslužuje uvrede koje su mu upućene. Ne želi seks i ima puno pravo da odbije ono što ne želi; to što ne želi seks ne znači da nešto nije u redu s njim. I momci mogu da budu uplašeni i nervozni, i momci mogu da žele da sačekaju, nije to isključivo pravo devojaka.
Molimo vas, bez vređanja i ponižavanja osobe koja ne želi seks. Moguće je da je vaš ego povređen jer ste odbijeni; moguće je da se osećate frustrirano jer niste dobili ono što ste hteli. Naučite da živite s tim; setite se da pravila važe za sve, a vi ne biste voleli da neko ima pravo da vas prisili na nešto što ne želite, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.