Ideje za letnji provod (1)

U toku leta imate najviše vremena za provod, ali to ne znači da ćete uvek imati i dobru ideju kako da se provedete. Još ako vrućina počne da „ubija u mozak“, lako se može desiti da nemali deo leta provedete dašćući i čekajući da se spusti temperatura ili da svaki dan s ekipom obilazite ista mesta u nedostatku bolje ideje. Zato, za slučaj da vam ponestane ideja, evo nekih predloga kako biste mogli da se zabavite (nećemo vam predlagati da obnavljate gradivo – ionako ste taj predlog sigurno već milion puta čuli).

Sladoled: leto je idealno za tamanjenje sladoleda, a ako se brinete zbog linije, pa, ako nakon tog tamanjenja krenete na vožnju rolera ili bicikla, ili se bavite nekom drugom intenzivnijom fizičkom aktivnošću, ne morate da strahujete od viška kilograma. Predlog je da kupite više različitih vrsta sladoleda, uzmete najveću činiju koju imate u kući i napravite što je moguće veći sladoledni kup. Možete dodati i isečene komadiće voća kao ukras. Naravno, za ovu zanimaciju vam je potrebna kompletna ekipa – kako bi imao ko da pojede taj kup.

Smislite neku zanimljivu temu i organizujte tematsko veče. Recimo, sedamdesete, ili vreme prohibicije, havajsko, meksičko, karipsko, pank, metalsko, hipi, gusarsko, stripovsko… Kakvo god hoćete veče. Onda se svi obucite baš u tom „fazonu“, neka svako donese pomalo muzike koja se u to uklapa, možete u sobu staviti i neke detalje koji asociraju na odabranu temu – i zabavite se!

Ako ste želeli da promenite imidž u nešto što bi uključivalo i „ludačku“ frizuru (recimo, baš vas zanima kako biste izgledali s neobičnom frizurom, raznobojnim pramenovima, „čirokanom“…), leto je idealno za to. Imaćete dovoljno vremena da saznate koliko vam novi imidž odgovara i koliko vam se dopada – umesto da vas već sledećeg dana ismeje cela škola ako ste se previše zaneli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.