U trendu

Ignorisati svoje loše raspoloženje

Posvađali ste se s roditeljima (opet!), mlađi brat ili sestra vas izluđuju, nastavnik je morao baš vas da prozove, i to onda kad niste spremni, ni simpatija vam nešto nije popravila raspoloženje… Ima dana, zaista, kada kao da vam sve živo daje razloge da budete neraspoloženi i agresivno nastrojeni prema svima – ili bar skloni tome da se do besvesti jadate najboljoj drugarici. Ona će vas razumeti, saslušati, besneti s vama ako je potrebno ili vas pustiti da se isplačete ako do plakanja dođe… Zaista, najbolja drugarica vam može pomoći u trenucima katastrofe – ali možda je bolja ideja da izbegnete jadanje.

Jeste, nakon što se izjadate, osećaćete se smirenije. Ako nemate običaj baš stalno da se jadate, drugarica vam neće zameriti zbog takvog ponašanja. Ipak, sigurno je da joj neće biti baš ni zabavno (ako je od onih koje vas teše i vole samo dok ste u nevolji, bež“te od nje!). Plus, postoje druge stvari koje možete učiniti da biste se osetili bolje – zabavnije stvari, zabavnije i za vas i za vašu drugaricu. Na šta mislimo?

Jednostavno: nemojte se jadati drugarici. Nemojte joj pričati o tome koliko ste loše raspoložene i koje su vam se sve katastrofe izdešavale – tako ćete ih samo ponovo proživeti. Umesto toga, pitajte je šta joj se radi; idite zajedno s njom u šoping, ili u teretanu, ili već radite nešto zajedno. Videćete, vrlo brzo ćete se ponovo dobro osećati, plus ćete se i dobro zabaviti, umesto da i sebe i dobru drugaricu „smarate“ ružnim stvarima.

Naravno, ima situacija kada se osećate kao da ćete „pući“ ako se nekom ne izjadate, ali kada situacija nije baš takva, mnogo je bolja ideja da svoje loše raspoloženje totalno „iskulirate“, da ga ignorišete – i da se jednostavno lepo zabavite s drugaricom. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.