Ima li on drugu? (1)

Ljubomora u vezi može da napravi prilične probleme, naročito ako ne znate ni treba li da budete ljubomorne, ili vas, recimo, dobronamerna (ili ne baš dobronamerna) drugarica „istripuje“ da je nešto siguran znak da vas on vara. Postoje, zaista, neki signali za uzbunu – a postoje i stvari koje to nisu.

Stalno vas optužuje za neverstvo (a vi mu za to ne dajete nikakav povod): ovo može, ali i ne mora da bude znak da zapravo on vara vas. Neki momci su strahovito ljubomorni bez ikakvog razloga, dok će vas neki drugi, oni koji vas varaju, optuživati za prevaru jer je njima nečista savest. U svakom slučaju, ako vas momak previše „guši“ optužbama, probajte da mu objasnite da vam takvo njegovo ponašanje smeta i povređuje vas, a ako ni tada ne prestane, nađite nekog kome će biti stalo do toga kako se osećate; nakon što raskinete sa onim koji vas bezveze optužuje, naravno.

On ne čuva SMS poruke, ni u inbox-u ni u outbox-u? Uz to, kad ga neko pozove ili mu pošalje SMS, on se skloni? Neke devojke su sumnjičave prema ovakvom ponašanju, ali ono uopšte ne mora da signalizira da vas on vara. Možda samo želi malo privatnosti dok komunicira sa drugima, što je sasvim normalna želja. To što ste u vezi ne znači da vi morate znati ama baš sve što mu bilo koji drug, drugarica, brat, sestra, roditelji kažu – kao što ni on ne mora da zna sve te stvari o vama.

Normalno je ako dečko ponekad pomene bivšu devojku. Nije nenormalno ni ako su ostali ortaci i ponekad se vide – ali, ako on stalno priča o njoj i poredi vas sa njom, pa, možda vas i ne vara s tom drugaricom, ali bi vrlo verovatno voleo da joj se vrati.

Izbegava da vas pogleda u oči: vrlo je verovatno da nešto krije. Ipak, nemojte ga smesta optužiti za prevaru – možda kod kuće (u školi, na treningu…) ima nekih problema o kojima ne želi da priča.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.