U trendu

Ismevaju vas zbog izgleda

Problem iz naslova desio se mnogima: neki zlobnik ili zlobnica, ili grupa takvih, ismevaju vaš izgled. S takvim osobama nema normalnog dogovora, nema prave komunikacije; najbolje je ili ih ignorisati, ili im konstantno odgovarati ljubazno, kao da su fini i preslatki prema vama.
To što vas ismevaju zbog izgleda skoro nikad nema ni najmanje veze s vašim izgledom kao takvim; oni koji bi nekog da ismevaju uvek će naći razlog ili ga izmisliti. Tako vas mogu ismevati zbog toga što ne nosite brendove, ili zbog toga što samo brendove nosite (ova druga varijanta je nešto ređa, ali postoji, govore vam da se folirate, hvališete, da ste uobraženi i slično); zato što nemate grudi ili zato što imate velike grudi; zato što vam je guza mala (nema pas za šta da vas ujede) ili zato što vam je guza velika (zbog čega li svi oni uopšte gledaju toliko pomno u vaše grudi ili guzu?!); zato što nosite protezu ili naočari, zato što vam je kriva kičma, zato što ste buckaste, zato što ste mršavice, zbog ovog, zbog onog… Uvek će naći neki razlog. I to što nađu nema stvarne veze s vama; ima veze s njima, s time što oni ne umeju bolje i što ne znaju šta će sa sobom.
U takvoj situaciji možete da ih ingorišete, ili da budete kao šećer prema njima, da im odgovarate kao da se prema vama ophode na najlepši mogući način; i jedno i drugo će ih strahovito nervirati, jer žele da se vi naljutite na njih, da se rasplačete, žele da vide da ste povređeni, da su vas njihove reči dotakle. Nemojte im to dopustiti; oni neće prestati kad se rasplačete. Samo će nastaviti još jače.
Ono što je najvažnije u takvoj situaciji jeste da im ne dopustite da vam unište samopouzdanje – mnogo, mnogo lakše reći nego učiniti. Kako to da učinite? Najefikasniji način jeste da sebe uposlite stvarima koje volite da radite i u kojima uživate. Dok ste uposleni, nećete imati kad da razmišljate o zlobnim komentarima, a kad radite ono u čemu uživate i što vam ide, ili učite nešto novo pa vam to postepeno sve bolje ide, prirodno vam raste samopouzdanje.
Njima će ostati njihovi zlobni komentari, a vama će ostati sve ono što ste naučili i što umete. I ko je tu onda bolji?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)