Isprobajte odeću pre kupovine!

Kada pred izlazak zakukate da nemate šta da obučete, majka vas samo „belo“ pogleda; brat vam eventualno skrene pažnju na to da vam je orman prepun odeće. Zaista, kada otvorite svoj orman, u njemu vidite gomilu slatkih stvari – samo, te stvari vam ne stoje dobro, ili nisu vaš broj, ili nemate s čime da ih uklopite… A baš ste ponosne na to što vam uspeva da relativno često idete u šoping i da kupite gomilu slatkih stvari, i to po niskim cenama. Ne samo da štedite novac pažljivim nalaženjem simpatičnog a jeftinog – štedite i vreme, jer obiđete veliki broj prodavnica u relativno kratkom roku. Kako vam to uspeva? Tako što preskočite onaj deo s čekanjem ispred garderobe kako biste isprobale ono što vam se dopada.

Ako se prepoznajete u ovoj priči, ono u čemu grešite je ono što smo naveli u prethodnoj rečenici – ne isprobavate garderobu pre nego što je kupite. Jeste, kada je odeća na rasprodaji, kada se radi o simpatičnim krpicama, ispred garderobe će uvek biti dugačak red i stvarno će biti gnjavaža čekati. Ipak, time što preskačete čekanje zapravo ne štedite ni vreme ni novac, jer ćete tako kupiti gomilu stvari koje ćete posle toga morati ili da vratite (što uglavnom nije moguće ako kupujete na rasprodajama), ili da poklonite drugarici jer vama ne odgovaraju, ili će vam samo skupljati prašinu u ormanu (opet jer vam ne odgovaraju). Nekad će vam se posrećiti da površnim pregledom odeće i prislanjanjem uz telo potrefite nešto što ćete kasnije s uživanjem nositi, ali to prilično često neće biti slučaj.

Lek za ovaj problem? Očigledno, isprobavanje odeće. Uvek, ali uvek pre nego što se zaputite na kasu da platite nove krpice, tu odeću isprobajte. Međutim, redovi pred garderobom su stvarno predugački! U tom slučaju u šoping idite što ranije ujutru, jer tada nema toliko mnogo kupaca. Još jedna prednost jutarnjeg šopinga, bar kad se o letu radi – izbeći ćete da vas sunce sprži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.