Izabrati pravi poklon

Nedavno ste upoznali sjajnog novog prijatelja i voleli biste da mu prvi put nešto poklonite. Problem je što se ne poznajete toliko dobro i ne biste hteli da pogrešite u izboru. Sa druge strane, možda želite da izaberete poklon kojim biste pokazali koliko vam je ta osoba draga, ali tako da poklon ne stvori i izvesnu obavezu kod vašeg prijatelja.

Kao prvo, razmislite o stvarima koje interesuju vašeg poznanika. Da li sakuplja neke sitnice kakve možete kupiti a kojima bi upotpunio svoju kolekciju? Sluša li određenu vrstu muzike ili posebno voli nekog pisca? Prvo, ako kupite tako nešto, prijatelju će sigurno mnogo značiti, a drugo – primetiće i ceniće to što ste razmišljali o poklonu. Prisetite se o čemu ste sve razgovarali i da li je dosad spomenuo nešto što stvarno voli, makar to bila samo određena vrsta čokolade. Ako se možete setiti ičega, izaberite takav poklon. Svakog će dirnuti to što se sećate detalja koje je pomenuo u razgovoru. Uostalom, možete bez mnogo muke saznati šta se vašem prijatelju zaista dopada. Samo ga u sledećem razgovoru navedite da priča o svom ukusu.

Tragate li za nečim zaista sentimentalnim, izaberite poklon koji će ga uvek podsećati na vas ili na trenutke koje ste proveli zajedno. Možda već imate zajedničku fotografiju. Jeste li zajedno pogledali film u kome ste oboje uživali? Imate li vašu omiljenu pesmu? Sigurno postoji dosta toga što predstavlja sentimentalnu vrednost za oboje. Poklonite mu zajedničku fotografiju, snimak te pesme ili pronađite film na video-kaseti. Pravi pogodak je ako poklonite bilo šta što će oživeti zajedničke uspomene. Na kraju krajeva, šta može biti sentimentalnije od toga?

Ipak, ne zaboravite: šta god da kupite, izaberite nešto malo i ne previše skupo. Ako darujete nekom skupe poklone, sigurno će osetiti izvesnu obavezu i biće mu neprijatno ako vam ništa ne pokloni zauzvrat. Uostalom, šta god da poklonite, ne brinite previše. Ukoliko vam je ta osoba vrlo draga, najverovatnije će joj se svideti šta god da izaberete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.