Izbegava viđanje zbog bubuljice

Nesigurnost zbog svog izgleda nije ništa neuobičajeno, ali nekad dovodi do prilično iritirajućih posledica, i to zbog, u suštini, sitnica koje nikome osim vama ne izgledaju upadljivo. Pokušajte da izbegnete takvo ponašanje.
Recimo: njoj se pojavi bubuljica na licu, i zbog toga odbija da se viđa sa dečkom dokle god joj ta bubuljica ne prođe. Takvo ponašanje je momcima potpuno sumanuto. Kao jedno, to što se njoj čini kao ogromna bubuljica zbog koje se oseća nakazno on najverovatnije uopšte neće ni primetiti, a i ako primeti, toj bubuljici će posvetiti maksimum sekundu pažnje. Bubuljica, pa šta? Većina ih ima u pubertetu; mnogi ih, povremeno ili češće, imaju i kasnije, zar da vam život stane onih dana kad vam se pojave bubuljice?
Kao drugo, zaista je mali broj momaka kojima bubuljice nešto posebno smetaju, ali ih ima dosta kojima smeta kad devojka odbije da se vidi s njima. Da ne bude zabune, naravno da se neće ljutiti na vas ako se ne vidite s njim jer ste bolesne, ili zato što su vam roditelji zabranili izlaske, ili nešto slično. Ali, bubuljica? Kakav je to razlog da izbegavate viđenje? Da li biste vi odbile da se vidite sa svojim momkom kad se njemu pojavi bubuljica na licu? Da li biste tu bubuljicu videle kao tragediju? Isto tako je ni on ne vidi kao razlog da se ne vidite.
Još jedan problem: da li ćete mu reći da je bubuljica razlog zbog kojeg odbijate da se vidite s njim? Ako mu kažete, delovaćete luckasto, plus bi mogao da pomisli da ga lažete, da nema šanse da odbijate da se vidite s njim iz tako besmislenog razloga, ko zna s kime ćete se vi zapravo videti iza njegovih leđa. A ako ga slažete, i izmislite neki normalniji razlog (nije vam dobro, kažnjene ste zbog loših ocena, morate da pomažete roditeljima oko nečega, obilazite bolesnu drugaricu…), rizikujete da on sazna da ste ga lagale i da se naljuti na vas zbog toga.
Ne brinite: čak i ako primeti vašu bubuljicu, kao što verovatno neće, to mu neće biti važno. Biće srećan što ste tu, s njim, što može da vas zagrli, poljubi, mazi se s vama, izađe s vama – u takvom trenutku sve ostalo je manje važno, a nešto kao bubuljica nema ama baš nikakvog značaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.