Izgovori za nekorišćenje kondoma (1)

Nemali broj momaka uopšte ne želi da koristi kondom, i upotrebiće svaki izgovor kojeg se seti da bi to izbegao. Na te izgovore ne bi trebalo "padati", jer je zdravlje ipak važnije od toga što se nekome ne dopada korišćenje prezervativa.
Jedan od najčešćih izgovora je "paziću", to jest "prekinuti odnos" kao metod zaštite. Međutim, to je veoma slaba zaštita, delom zbog toga što momak ne uspe uvek da se suzdrži, a delom zbog toga i što se tokom samog odnosa izluči nešto sperme – ne zaboravite da za začeće može da bude dovoljan jedan jedini spermatozoid. Plus, prekinuti odnos ne predstavlja apsolutno nikakvu zaštitu od polno prenosivih bolesti, a neko može i da ne bude svestan da ima neku infekciju, pogotovo što se većina tih infekcija može dobiti i na neki drugi način, a ne samo putem seksa.
"Druge devojke su htele, samo ti nećeš". Momka koji vam to kaže najbolje je poslati kod neke od tih drugih devojaka, kad mu se već toliko dopalo s njima.
"Ako me voliš, pristaćeš". Ukoliko on vas voli, pristaće da vodi računa i o vašem i o svom zdravlju, umesto da razmišlja samo o tome šta mu pruža najveće fizičko zadovoljstvo.
"S kondomom ništa ne osećam". Tačno je da je drugačiji osećaj s kondomom i bez njega, ali postoje različiti modeli kondoma, računajući i one ultratanke, i nije tačno da neće osetiti ništa; plus, momkov osećaj može da bude pojačan time što će u unutrašnjost kondoma staviti kapljicu lubrikanta (bolje na bazi vode, od onog na bazi ulja bi kondom mogao da pukne – lubrikante je sada moguće naći i u nekim bolje opremljenim supermarketima, a u seks-šopovima ih sigurno ima). Možete dečku reći da tek bez kondoma neće ništa da oseti, jer ništa nećete ni da uradite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.