Joj, boli!

Imate dečka koga jako volite. Veoma ste bliski, već neko vreme ste zajedno i rešili ste i da stupite u intimne odnose. Vođenje ljubavi vas je još više zbližilo, sada još više uživate sa svojim dečkom. Samo…

Nekada se desi da se on u toku odnosa malo previše zanese, da u nekom trenutku postane pregrub, ili vas prejako stegne, ili vas suviše snažno ujede. Vi jauknete, ali on na to ne reaguje – eventualno nastavi još jače. Tada se upitate zar njemu ništa ne znači to što vas boli (ili, ne daj bože, nije valjda da u tome uživa)? Zar ne može da bude nežniji? Da li je greška u vama – možda vi nešto radite pogrešno, pa vas zato boli? Možda ono što on radi ne treba da boli, ali nešto nije u redu s vama? Svakakva pitanja mogu da prođu kroz glavu u takvim trenucima, kao i dok kasnije razmišljate o tome.

Nešto bi odmah trebalo razjasniti: u vođenju ljubavi treba da uživate oboje. Ako vas boli, a ne radi se o tome da vam je prvi put (to jest, prvih nekoliko puta, dok ne naučite da se opustite), to ne treba tako da bude. Ukoliko vam dečko na ma koji način nanosi bol, treba to da mu kažete, da mu objasnite kada i kako (u kom konkretno trenutku i kojim postupkom) vam je naneo bol i da tražite da bude nežniji.

Međutim, zašto je on to uopšte uradio i zar mu vaš jauk nije bio dovoljno jasan signal da vam ne prija ono što radi? On to sigurno nije uradio zato da vas povredi – prilikom vođenja ljubavi, u strastvenim trenucima, i devojka i dečak mogu da se previše zanesu i da budu grublji nego što su nameravali. Kako nije retkost da se prilikom seksa ispuštaju različiti zvuci, uzvik bola je, naročito u trenucima velikog fizičkog zadovoljstva, kada je jasno razmišljanje prilično otežano, moguće pogrešno protumačiti kao uzvik zadovoljstva. Drugim rečima, sasvim je moguće da vaš dečko jednostavno nije svestan da vas povređuje i zato je neophodno da mu to kažete.

Videćete, jednom kad to učinite, vašem dečku će biti veoma žao što vas je povredio – zapravo, vrlo je verovatno da mu neće biti jasno zašto mu to odmah niste rekle. Konačno ćete moći da u vođenju ljubavi uživate onako kako i treba – uživanje u ljubavi, bez bola i straha.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.