U trendu

Joj, ne slažemo se u seksu!

Imate dečka ili devojku i volite ih. Lepo vam je s njima. S vremenom, počeli ste i da vodite ljubav. Možda vam je s tim dečkom ili devojkom bio prvi put, možda ne, nije toliko ni bitno. Tek, ma koliko vam inače bilo lepo u vezi, izgleda da se u seksu baš i ne slažete najbolje. Želite vi da vodite ljubav s njima, nije problem u tome što ste požurili – ali ne uživate u tom vođenju ljubavi. Ne znate šta da radite s tim, znate samo da baš i niste zadovoljni. Pomalo (ili i više) uplašeni ste da nešto nije u redu s vama, da ste vi možda na neki način nenormalni, pa zato ne uživate (a vaš dečko ili devojka, bar vam tako izgleda, stvarno uživaju) i ne usuđujete se da sa njima pričate o tome. Šta učiniti?

Za početak, treba prepoznati problem. Šta je to što vam u vođenju ljubavi smeta? Ne dodiruju vas gde biste želeli? Predigra traje prekratko ili predugo? Vaš dečko ili devojka su suviše grubi, ili pak suviše „mlaki“? Ne uspevate da doživite orgazam? Pokušajte da odredite šta je to tačno što vam u vođenju ljubavi smeta, pošto samo sa „pa nije mi baš lepo“ nećete daleko stići.

Jednom kad ste odredili u čemu je problem, razgovarajte sa svojim dečkom ili devojkom o tome. Jeste teško, ali ne treba se stideti toga – nema nikakvog smisla da ćutite i trpite ono što vam ne prija, treba oboje da uživate. Mali savet za lakši razgovor: budite nežni i nemojte im reći samo šta vam smeta, već i šta vam od onoga što vam rade prija.

Sledeći korak: isprobajte nešto novo. Možda će vaš dečko ili devojka imati ideju šta biste mogli da probate, možda vi; bitno je da se ne zadržite na onom što vam ne prija oboma, već da probate da nađete nešto u čemu oboje uživate. Ako vaš dečko ili devojka ne znaju kako da izvedu ono što ste im predložili, pokažite im šta želite.

Još nešto, i to veoma bitno: strpljenje. Da bi se nešto promenilo, potrebno je vreme. Zato nemojte biti nestrpljivi i nemojte se razočarati ako ne ispadne sve odmah onako kako želite. Vođenje ljubavi se uči (kao i sve u životu), a za učenje bilo čega potrebno je vreme. Budite strpljivi i maštoviti. Eksperimentišite – i uživaćete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.