Kad drugarica flertuje s vašom simpatijom

Drugarice umeju da budu super. Super se družite s njima, smejete, izlazite zajedno, pomažete jedna drugoj u svemu, delite tajne… Ipak, drugarice nekad umeju i čudno da se ponašaju. Urade nešto za šta vam nikako nije jasno kako mogu to da učine – bar ako su vam stvarno drugarice. Recimo: svaki put kada se vama dopadne neki dečko, ona počne da flertuje s njim. Ne, nije da tako pokušava da ga približi vama. Što je još neobičnije, znate da ona čak i ne traži dečka i da te dečake nije ni primećivala dok vama nisu počeli da se sviđaju. Vama, naravno, u takvoj situaciji ništa nije jasno – šta ona time pokušava? Da vam pokaže kako pored nje nemate nikakve šanse, pa ne treba ni da se trudite, ili nešto drugo? Zašto to radi?

Kada se drugarica tako ponaša, može da se radi o tome da se boji da vas ne izgubi. Može da bude jako nesigurna u sebe i da se boji da ćete, čim nađete dečka, nju u potpunosti zanemariti, te da ona više neće imati s kim da se druži. Druga mogućnost je da je veoma posesivna i ne želi da se vi, na ma koji način, viđate s bilo kojom osobom osim s njom. Moguće je da joj se, mada ona sama ne želi dečka, ne dopada ideja da vi imate dečka, a ona ne.

Koji god da je uzrok ovakvog njenog ponašanja, ono je neprihvatljivo – toliko neprihvatljivo da je pitanje kako to da ste i dalje drugarice. U ovakvoj situaciji neophodno je da ozbiljno razgovarate s drugaricom i da joj jasno i nedvosmisleno stavite do znanja da takvo ponašanje nećete tolerisati. Naravno, korisnije je da je ne napadate, nego da joj kažete kako se osećate dok ona flertuje s dečkom koji se vama dopada.

Pokušajte da u tom razgovoru saznate zašto se ona tako ponaša. Ako se boji da vas ne izgubi, objasnite joj da vi, čak i ako nađete dečka, nećete zbog toga prestati da se družite s njom, da će ona uvek ostati vaša drugarica – ako se ponaša kao vaša drugarica, umesto da pokušava da pokvari svaku šansu da budete sa svojom simpatijom. Ukoliko joj je zaista stalo do vašeg prijateljstva, korigovaće svoje postupke.

Ako razgovor ne pomogne i njeno ponašanje se ne promeni, nažalost, znaćete da drugaricu zapravo nemate – jer ne treba da prihvatate nikoga ko se tako ponaša prema vama. Tada ne samo da ćete tražiti dečka već i novu drugaricu, koja zaslužuje to da bude.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.