Kad naglo postanete popularni

Dešava se. Naviknete se na to da ste „sasvim obični“, na to da vas u principu svi smatraju dobrom osobom, ali niko na vas ne obraća nešto mnogo pažnje – a onda promenite sredinu (razred, školu, štagod), i u novoj sredini vrlo brzo postanete omiljeni i veoma popularni. Prilično ste zbunjeni novonastalom situacijom.

Drugarice – čitava gomila novih drugarica – često vas zivkaju i šalju vam poruke. Pozvani ste na sve žurke. Dečaci, i to oni koji vam deluju kao „glavne face“, flertuju s vama. U nekoj meri, naravno da vam prija sva ta pažnja. Ako nikada ranije niste bili popularni, a onda se odjednom svi vrte oko vas, to i te kako može da bude prijatno. Samo, posle nekog vremena, počne da vam smeta tolika gužva. Navikli ste da je oko vas mirnije. Ne ide vam se zaista na sve te žurke, niti vam se priča s toliko devojaka koje ipak ne poznajete baš dobro. Dečko koji vas je pozvao da izađete možda jeste „faca“, ali vam se ne dopada dovoljno da biste želele da budete s njim.

Šta uraditi u ovakvoj situaciji? Kako se ponašati? Odgovor je jednostavan: ne morate da radite ništa što ne želite. Slobodno (učtivo) odbijte poziv dečka s kojim ne želite da izađete. Ne morate da odgovarate na svaki telefonski poziv, niti svaki razgovor mora da vam traje „sto godina“, a i vaš SMS odgovor može da bude sasvim kratak. Što se žurki tiče, i to je jednostavno – idite na one na koje vam se ide.

U ovakvoj situaciji pravila igre određujete vi. Vi birate s kime ćete se družiti i u čemu ćete učestvovati. Mada ne treba ništa grubo da odbijete, zaista nema razloga ni da prihvatate nešto što ne želite – plus, što ste iskreniji i otvoreniji, to će pre svi shvatiti šta mogu da očekuju od vas i šta kod vas prolazi. Tada će vas i manje „opsedati“, bićete u manjoj gužvi, pa će vam sve postati mnogo prijatnije. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.