Kad se on pravi važan

Ma, sladak vam je taj dečko i nekad vas stvarno oduševi nekom opaskom (naročito kad nije svestan toga da ste tu i da možete da ga čujete), ali, joj, kad bi samo prestao da ispaljuje glupe fore! Te glupe fore su naročito česte čim primeti da ga gledate, a još ako je u društvu svojih ortaka, postaje nesnosan. Postaje drzak i bezobrazan, uporno vas provocirajući pred svojim ortacima, valjda da bi on ispao nekakav frajer pred njima – ko će ga još znati kako funkcioniše mozak dečaka? U svakom slučaju, jeste da vam se pomalo sviđa, ali vam se njegova drskost ne sviđa uopšte i ne znate šta da mislite o njemu.

Kad se dečak tako ponaša u blizini neke devojke, moguća su dva objašnjenja. Jedno je da se on i inače skoro uvek tako ponaša – krajnje detinjasto i neprijatno i sa glupim forama. U tom slučaju, najjednostavnije rešenje jeste da ga ignorišete dok ne izgubi želju da se zabavlja na vaš račun. Drugo moguće objašnjenje jeste da mu se ta devojka dopada, ali se boji da pokaže osećanja, naročito kad su mu ortaci u blizini, pa se ponaša upravo obrnuto. Sviđate mu se, ali se boji da ćete ga odbiti, pa pokušava da vašu pažnju privuče na malčice glup način. Samo, kako otkriti koje od ova dva je u pitanju?

Najlakši način da to uradite jeste da nađete neku priliku da s njim popričate nasamo. Ukoliko nastavi da se glupira u istoj meri, onda je ono prvo objašnjenje u pitanju i trebalo bi da ga ignorišete. Ako je ono drugo u pitanju, objasnite mu da vam smeta takvo njegovo ponašanje i da njime jedino može da vas odbije od sebe (stvarno nema razloga, čak ni ako mislite da je jako sladak, da trpite da vas provocira pred svima). Na njemu je da odluči: ili će skupiti hrabrost da se malo drugačije ponaša prema vama (niko ne traži od njega da izigrava romantičnog princa na belom konju), ili ćete vi naći nekog hrabrijeg, a moguće i slađeg.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.