Kad se zaljubite u najboljeg frajera ili najbolju ribu

Svaki tinejdžer se, pre ili kasnije, zaljubi, i ne samo tinejdžeri – zaljubljuju se i mlađi i stariji. Uvek je bar malo nezgodno prići osobi u koju ste zaljubljeni, pokazati joj svoja osećanja, otvoriti se – možete biti odbijeni, možete biti povređeni. Svi ovi strahovi znatno se uvećaju ako ste zaljubljeni u najboljeg frajera ili u najbolju ribu u školi.
U njih garantovano niste zaljubljeni samo vi već i priličan deo škole. Kako prići jednoj od glavnih "faca" u školi? Kako, ako vi ne spadate među "face"? Sva ta konkurencija – kako se takmičiti s ostalima koji su zaljubljeni u istu osobu, s ostalima koji vam se čine mnogo zanimljiviji (neko ima više para, neko je veća "faca", neko…) od vas samih. Joj, šta uraditi u takvoj situaciji?
Za početak, duboko udahnuti, pa izdahnuti, i tako nekoliko puta dok se malo ne smirite. Potom razmislite: da li ste zaista zaljubljeni u tu osobu, ili vam se samo sviđa zato što je među najpopularnijima u školi? Zato što vi želite da budete s tako popularnom osobom, jer mislite da će to i vama dati značaj? Budite iskreni. Ako niste zaista zaljubljeni, nema svrhe da pokušavate. Niti bi vam u vezi gde nemate iskrena osećanja bilo lepo, niti bi vam veza s "facom" dala neki značaj – značaj sebi možete dati samo vi sami, sa sopstvenim sposobnostima.
Ako zaista jeste zaljubljeni, preostaje vam samo da skupite hrabrost i pokušate. Zvuči lakše nego što jeste? Zapravo, i nije toliko teško – i, verovali ili ne, ali zaista imate šanse zbog svojih iskrenih osećanja. Sigurno većina vaše "konkurencije" želi da izlazi s tom osobom samo zbog njene popularnosti, a ne zato što je zaista vole kao osobu. Sigurno se i mnogi druže s njom iz istog razloga. U takvoj situaciji, neko s iskrenim osećanjima biće pravo blago – dragocenost.
Treba da nađete način da se približite toj osobi, da budete neko vreme u njenom društvu kako bi mogla da vas upozna. Vaša osećanja će joj svakako prijati i imate dobre šanse da budu i uzvraćena. Ako joj ne budu prijala, makar ćete steći dobrog prijatelja ili prijateljicu, koji će vas ceniti zbog iskrenosti i zbog toga što ih ne posmatrate samo kao objekat od vrednosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.