Kad upoznate novu drugaricu (2)

Što je još gore, dok ste tako zaneseni novom i interesantnom poznanicom, lako se može desiti da vam je glava toliko puna novog da uopšte i ne budete svesni da zanemarujete stare prijatelje. Lako se može desiti da budete toliko željni druženja s novom osobom da bez ikakve griže savesti, čak i bez razmišljanja, lažete stare prijatelje i izmišljate razloge zašto ne možete s njima da se vidite i da ni u jednom trenutku uopšte ne pomislite da biste tako mogli povrediti drage vam osobe – koje će, čak i ako im niko ništa ne kaže (recimo, da vas je video u gradu onda kada ste tvrdile da ne možete nikud jer vas grozno boli stomak), posle izvesnog vremena osetiti da nešto nije u redu, da nešto krijete od njih, i boleće ih što im se ne poveravate.

Da ne bude zabune, ovo ne znači da ne treba da se upoznajete s novim ljudima. Nipošto! Samo nemojte da zanemarite ni stare prijatelje, naročito ne onako bitne kao što je najbolja drugarica. Ovo čak nije ni teško izvesti – izađite s novom osobom i najboljom drugaricom istovremeno. Nova devojka u razredu će vam, vrlo verovatno, biti zahvalna ako je upoznate s još ljudi i pomognete joj da stekne nove prijatelje – biti nov i bez poznanika nigde nije lako.

Ako se vaša nova prijateljica i vaša najbolja drugarica baš i ne dopadnu jedna drugoj, uvek se možete dogovoriti da se nekad vidite s jednom, a nekad s drugom – u toj situaciji pazite da ne zanemarite ni jednu ni drugu. Takođe, setite se ko vam je najbolja drugarica, a ko osoba koju ste nedavno upoznale – i za koju se može desiti da vam je toliko interesantna samo zato što vam je nova, a ne zato što zaista imate mnogo dodirnih tačaka (koje s najboljom drugaricom sasvim sigurno imate, inače se ne biste družile toliko dugo).

Dakle, samo malo pažnje i razmišljanja o starim prijateljima – i novi prijatelji doneće radost i mnogo novih iskustava i novih priča i u vaš život i u živote vaših starih prijatelja. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.