Kad vas muva najbolji drug (drugarica) vašeg dečka (devojke)

Primetili ste zgodnog dečka ili simpatičnu devojku, skupili hrabrost da im priđete i, na vašu radost, sada ste zajedno. Super vam je s njima i baš ste srećni. Samo… Nešto čudno se dešava. Vaš dečko ili devojka imaju najboljeg druga ili drugaricu. Dobro, to je normalno. Čudno vam je to što vam se čini da vam taj drug ili drugarica šalju signale da su zainteresovani za vas. Vi niste zainteresovani za njih. Da su okolnosti drugačije, možda bi vam bilo zanimljivo da flertujete s njima; ovako, osećate se prilično zbunjeno i ne znate kako da reagujete. Ne znate ni zašto se oni ponašaju tako kako se ponašaju.

Što se tiče tog „zašto“, postoje dve mogućnosti. Jedna je da su zaista zainteresovani za vas i da im pri tom ne smeta da povrede svog najboljeg druga ili drugaricu. Druga mogućnost je da nisu zainteresovani za vas – naprotiv: ne dopadate im se, moguće je i da su ljubomorni na to što ste im „ukrali pažnju“ njihovog najboljeg druga ili drugarice i smišljaju način kako da vas izbace iz svog života (to jest, iz života svog najboljeg druga ili drugarice, pa samim tim i svog života). Koja god varijanta da je u pitanju, vama i dalje ostaje pitanje – a šta vi tu da uradite?

Ono što svakako ne treba da uradite jeste da uzvratite flertovanje. Ako najbolji drug ili drugarica nisu stvarno zainteresovani za vas, nego su, recimo, ljubomorni, smesta će vaše uzvraćeno flertovanje iskoristiti da svojim prijateljima ispričaju kako ste vi prevrtljiva osoba koja ništa ne valja za njih. Ukoliko jesu zainteresovani za vas (ili čak i zaljubljeni u vas), pa, to i dalje ne znači da je u redu flertovati sa najboljim drugom (drugaricom) vašeg dečka (devojke).

U ovakvoj situaciji najpametnije je da otvoreno porazgovarate sa tim najboljim drugom ili drugaricom i da tražite da se izjasne. Možda vam se, na kraju krajeva, samo učinilo da vas muvaju. Ako im smeta vaše prisustvo u njihovom životu, trebalo bi da to u otvorenom razgovoru možete da „provalite“ i da kasnije, u (veoma obazrivom!) razgovoru sa svojim dečkom (devojkom), odlučite šta ćete povodom toga učiniti. Ako ispadne da su najbolji drug ili drugarica vašeg dečka ili devojke stvarno zaljubljeni u vas, na vama je da postavite granice, to jest da im jasno stavite do znanja dokle smeju da idu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.