U trendu

Kako ćaskati? (1)

Može da bude jako korisno ukoliko umete da ćaskate, jer tada delujete druželjubivije i mnogo vam je lakše da se snađete u društvu. Naravno, ne treba ni preterati, kako ne biste "smorili" ljude, ali je dobro kad to umete – a evo i kako da steknete to umeće.
Vežbanje. Ćaskajte s kime god stignete – u redu u prodavnici, u čekaonici kod lekara, recite nešto ljubazno devojci za kasom, kratko proćaskajte s komšijama u prolazu… Svaki dan srećete mnogo ljudi, iskoristite to za vežbanje! Neka ćaskanje bude sasvim kratko, tako nikome nećete dosaditi. Birajte i one koji nisu vaši vršnjaci, još bolje ćete razviti umeće ćaskanja ako vežbate i s onima koji su stariji ili mlađi od vas. Naravno, ne zaboravite na bezbednost, ćaskanje s nekim nepoznatim u mračnom ulazu zaista nije dobra ideja.
Čitajte šta god vam padne šaka. Recepte, novine, časopise, knjige, tekstove na Internetu, uputstva za upotrebu, oglase (neki od njih su super za valjanje od smeha), kataloge, mape… Što više, to bolje – više ćete imati mogućih tema za ćaskanje.
Kad imate priliku, budite tamo gde će biti situacija za ćaskanje, bilo da se radi o izlasku s društvom, o zvanju prijatelja kod sebe, o sedenju u čekaonici (naravno, nećete sedeti u čekaonici kod lekara kad nemate razloga da posetite doktora).
Interesujte se za sve živo, za muziku, filmove, sportove, modu, knjige, umetnost… Ne kažemo da morate pomno da pratite fudbal ako vas taj sport uopšte ne zanima, ali je dobro da znate bar ponešto, a sve navedene teme mogu da budu upotrebljive za početak ćaskanja. Pored toga, ako nešto ne podnosite (fudbal ili Šekspira), i to može da bude tema za ćaskanje, ako umete da obrazložite zašto vas nešto ne zanima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.