U trendu

Kako ćaskati? (2)

Ćaskanje je veoma korisno umeće, koje vam omogućava da više uživate u društvu drugih, da se ne osećate izopšteno jer ne znate ni šta biste rekli ni o čemu. Juče smo naveli neke preporuke kako da se izveštite u tom umeću, a danas navodimo još neke.
Dnevnik može da vam bude jako koristan, ukoliko u njega beležite zanimljive stvari. Smešne stvari koje ste čuli ili iskusili, lepe prizore koje ste videli, svoje misli… Recimo, ako ste pogrešno čuli doktora koji vam je prepisao sirup od bokvice (pomislili ste da je rekao sirup od rotkvice i ništa vam nije bilo jasno), to može da posluži kao zabavan početak ćaskanja.
Može da bude zabavno da pričate sa svojim odrazom u ogledalu (kad nema nikog, naravno). Vidite o koliko različitih tema možete ponešto da kažete – Rijana, košarka, poslednja sezona serije "Izgubljeni" (kako li će se završiti?), putovanje u Egipat (vaše ili tuđe)… Što raznovrsnije, to bolje.
Proširite interesovanja. Najbolje teme za razgovor su o nečemu što ste sami iskusili, o tome vam je najlakše da pričate – potrudite se da iskusite što više! To ne mora da bude bandži-skakanje niti splavarenje Tarom, može i nešto sitnije. Vratite se kući drugim putem i vidite šta tamo ima, probajte neko novo jelo, napravite neko novo jelo, upišite novi jezik, počnite da se bavite nekim sportom, napišite priču i pošaljite je na neki konkurs… Što je vaš život zanimljiviji, o više stvari ćete moći da pričate.
Pažljivo slušajte šta pričaju oni oko vas. Vrlo često je dovoljno samo da ih slušate, pa da dobijete početak razgovora – samo nastavite sa pričom na istu temu.
Radite na samopouzdanju, na tome da se oslobodite stidljivosti i treme. U principu, što više toga znate, o više stvari ćete moći da pričate, i manje će vas biti strah, što znači i da ćete više uživati u društvu, umesto da samo ćutite i osećate se nesposobno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar