U trendu

Kako da joj kažem…

Stalno se prepire sa vašim prijateljima, provodi sate i sate u kupatilu, mrzi fudbal, žvaće otvorenih usta… Znate da je među vama gotovo, ali ne znate kako da okončate tu priču na relativno lep način. Ne želite da je povredite i ne biste voleli da njeni prijatelji kasnije pričaju kako ste najveći nitkov u gradu.

Više ne osećate da ste njen čovek. Sve vam je dosadilo, svidela vam se neka druga devojka, više volite da provodite vreme sa ortacima… Lista razloga može biti beskrajna. Većina devojka obično sedne i ozbiljno prostudira sve te razloge. Stoga je bolje da im zaista kažete istinu. Ipak, ma koji razlog bio, ostavljena osoba biće vrlo povređena. Imajte obzira.

Izaberite prostor u kome se oboje dobro osećate i koji poznajete – zajednički kafić ili park, recimo. Ponašajte se prirodno, a ne kao da planirate da raskinete. Nemojte to činiti na mestu gde ima puno ljudi, u gužvi (posebno ne pred njenim društvom). Verovatno joj neće prijati gomila klinaca koji vas okružuju u parku i ciče dok joj saopštavate kako je među vama gotovo.

„Zašto“ je uvek najopasnije pitanje. Budite iskreni – ukoliko možete. Bolje je da celu neprijatnu scenu ublažite frazom kao što je: „Mislim da nam ne ide dobro u poslednje vreme“, nego da kažete: „Mala, šutnuta si.“ Ne zaboravite da će sve što kažete stići i do njenih prijatelja, pa budite čovečni. Možda će vas prezirati u početku, ali na duge staze njeni prijatelji mogu zadržati pozitivnu sliku o vama.

Dobro, uradili ste to. Šta dalje? To što ste ostavili devojku neće uvećati vašu popularnost; izuzimamo muški svet koji je oduševljen činjenicom da ste ponovo jedan od njih. Možda ćete morati da se primirite za neko vreme – devojke koje vas budu spopale istog momenta neće biti materijal preporučljiv za novu devojku.

Sačekajte malo (bar mesec dana) i ne pokušavajte da „smuvate“ neku njenu prijateljicu. Ne gutajte očima ceo ženski svet i izbegavajte njenog brata – ako ga ima. Braća su poput očeva: umeju da budu vrlo zaštitnički nastrojeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.